România, pe primul loc în Europa în topul creșterii cifrelor de vânzări auto

Test Dacia Sandero Stepway

Se vând mașini în România mai bine ca niciodată. Țara noastră se află pe primul loc în Europa în topul creșterii cifrelor de vânzări auto, înregistrând un progres incredibil de 138%, arată statisticile pe luna august publicate de Jato Dynamics.

Analiștii susțin că este efectul WLTP, noul standard de poluare, intrat în vigoare de la 1 septembrie și care obligă autoritățile să facă eforturi pentru a-și reînnoi parcurile auto. Astfel, producătorii auto au oferit promoții și reduceri semnificative, ceea ce a condus la cifre impresionante.

Romania vanzari august
Raportul Jato Dynamics pe luna august

1,7 milioane de mașini au fost înmatriculate în Europa în luna august, cu 30% mai mult față de aceeași lună a anului trecut și cea mai bună valoare înregistrată pe parcursul ultimelor două decenii.

În topul creșterii cifrelor de vânzări auto în Europa se află România. 28.546 de mașini noi au fost înmatriculate în luna august în țara noastră, ceea ce reprezintă o creștere de 138% față de august 2017.

În urma noastră vine de departe Polonia, cu o creștere de 64,3%. Top 3 este completat de Lituania cu 58,3%.  Creșteri impresionante s-au înregistrat și pe alte piețe importante de pe bătrânul continent, cum ar fi Spania cu 48,6% (109.378 de mașini), Franța cu 39,8% (149.575 de mașini) și Germania cu 24,7% (316.405 mașini). La polul opus se află Marea Britanie, cu o scădere de 4,2%, Irlanda cu -3,8% și Elveția cu -1,2%.

Citește și:

Așa va arăta noua Dacia Sandero, spun francezii

Nu mai puțin de 35,7% dintre mașinile înmatriculate în august în Europa au fost SUV-uri, în frunte cu super-popularul Nissan Qashqai. Îi țin companie în top Renault Captur și Volkswagen Tiguan (fără modelul Allspace).

Segmentului subcompact i-au revenit 19,2% dintre cumpărătorii care au poziționat Dacia Sandero pe locul 3 în topul preferințelor lor după Renault Clio și Volkswagen Polo.

Mașinile compacte au fost preferate de 18,2, cu Volkswagen Golf, Renault Megane și Skoda Octavia ocupând primele trei locuri în clasa lor.

Vânzări SUV-uri mici în Europa:

Dacia Duster vânzări duble față de Ford EcoSport

5% dintre automobilele înregistrate sunt cu propulsie diesel, o scădere de 42% față de luna august a anului trecut. Astfel, o costă de piață de 57% revine mașinilor pe benzină. Propulsiile alternative își adjudecă 6,3%.

Volkswagen rămâne cel mai popular brand în Europa cu 147.940 de mașini vândute, urmat de Renault cu 99.744 și de Audi cu 65.744.

Raportul Jato Dynamic a vizat 27 de piețe auto din Europa.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top