România revine în cărți pentru uzina Volkswagen. Cum i-a speriat Turcia pe nemți?

Volkswagen Skoda uzina

România revine în cărți ca locație pentru următoarea uzină Volkswagen. Nemții au amânat decizia finală din cauza operațiunilor militare desfășurate de Turcia, statul ales inițial, în Siria.

Volkswagen viza orașul Manisa, aflat la 40 de kilometri nord de Izmir, pentru a construi noua sa fabrică. Procesul de construcție  ar demara anul viitor, iar primele automobile ar ieși de pe linia de asamblare în 2022. Noul centru de producție ar construi viitoarele generații Volkswagen Passat și Skoda Superb. Aproximativ 300.000 de unități pe an ar vedea lumina zilei acolo.

Investiția Volkswagen s-ar ridica la 1,4 miliarde de euro. Uzina multi-brand ar crea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, atât în mod direct, dar și în cadrul furnizorilor săi. Nemții au luat în calcul România, iar locația aleasă de aceștia ar fi fost Arad. Orașul din vestul țării beneficiază de infrastructura rutieră și feroviară necesare, permițând acces facil către centrul și vestul Europei. Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, a confirmat pentru G4Media.ro că a condus negocierile dintre reprezentanții Volkswagen și cei ai Guvernului. Primăria ar fi pus la dispoziție un teren de 1.100 de hectare.

Mai mult, Adevărul anunță că Guvernul României a reluat negocierile cu producătorul german. “Am iniţiat noi discuţii cu Grupul Volkswagen azi-dimineaţă. România are un raport tehnic foarte bun în acest moment şi nu avem problema cu forţa de muncă. Am realizat studii şi există mai multe posibile situri unde pot construi o uzină şi să dispună de infrastructura necesară şi forţă de muncă”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, pentru Adevărul.

Operațiunile militare desfășurate de turci în Siria îi pun pe fugă pe nemți. Cancelarul german Angela Merkel l-a somat pe președintele turc Tayyp Erdogan să pună capăt ofensivei militare.

Volkswagen ar putea scoate din calcule Turcia, aflată în plin conflict armat. Nemții au fost atrași de mirajul unui paradis auto și pentru că acolo au uzine companii ca Renault, Toyota, Hyundai, Honda, Fiat și Ford. Alături de România, pe lista nemților s-au mai aflat Serbia și Bulgaria.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top