România se face de râs! Anunțul CFR care îi sperie pe fanii fotbalului

Aeroport gară

CFR le dă o veste proastă fanilor fotbalului care plănuiesc o deplasare la București pentru meciurile din cadrul EURO 2020. Linia de cale ferată care face legătura între Aeroportul Internațional Henri Coandă și Gara de Nord din București nu va fi gata la timp.

Primul dintre cele patru meciuri de la EURO 2020 programate să aibă loc la București, se va desfășura pe 4 iunie, dar termenul de execuție a racordului la aeroport este de 14 luni. Asocierea Arcada Company – ISPCF – DB Engineering & Consulting GMBH a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru realizarea tronsonului de cale ferată, iar contractul va fi semnat în următoarele zile, dacă nu apar contestații. Dar lucrarea nu va fi gata la timp, așa cum era solicitat de către Caietul de Sarcini de la UEFA.

UEFA ne împinge de la spate! Trebuie să construim mai repede metroul până la aeroport!

Proiectarea va dura două luni, iar execuția – 12 luni, iar firmele care au participat la licitație au fost nevoite să-și demonstreze capacitatea de a lucra 24 din 24 de ore, șapte zile pe săptămână. Valoarea contractului se ridică la 420.113.085 lei, fără TVA, iar finanțarea va fi asigurată de bugetul de stat și de fonduri europene.

Proiectul include o cale ferată dublă pe o distanță de 2,95 kilometri, un viaduct de 1,52 kilometri, care va traversa DN1 la o înălțime de 5,67 metri, trei podețe, o instalație de centralizare electronică și o stație de călători la terminalul T1, panouri care vor afișa mersul trenurilor, dar și informații despre zborurile programate.

CFR estimează că după finalizarea lucrărilor, legătura dintre aeroport și Gara de Nord, pe o distanță de 22 de kilometri, se va face în 22 de minute. Garniturile vor sosi în gară la fiecare jumătate de oră, iar fiecare tren va transporta aproximativ 250 de călători.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top