S-a deschis noul pasaj Piata Presei Libere. Vezi cum arată

Noul pasaj Piata Presei Libere, din Capitală, a fost inaugurat duminică, 19 iulie, după ce termenul de deschidere iniţial a fost depăşit cu mai bine de o jumătate de an. Lucrările au demarat în martie 2014.

“Pasajul rutier de la Piața Presei este finalizat, de astăzi se poate circula. Astfel, crește capacitatea intersecției cu 30%. Se estimează că prin pasaj vor circula 2000 de vehicule pe oră. Vom monitoriza în perioada următoare traficul în zonă ca să vedem dacă se impune o altă reglare a semafoarelor”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la festivitate.

pasaj-piata-presei-libere (1)

pasaj-piata-presei-libereCu o lungime de 700 metri, noul pasaj leagă patru bulevarde importante din Bucureşti, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Şoseaua Kisselef, Bulevardul Mărăşti şi bulevardul Poligrafiei, având misiunea dificilă de a decongestiona traficul din zona de nord.

Interesant este că pasajul de la Piaţa Presei are un singur sens de mers, dinspre DN1-Otopeni, dar două ieşiri, ce fac legătura cu bulevardul Mărăşti şi bulevardul Kisselef. Costurile lucrărilor s-au ridicat la 60 de milioane de lei.

Sursă foto: MariusTucă.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top