S-a crăpat autostrada! Limită de 60 km/h pe tronsonul Sibiu-Sebeș

Autostrada Sibiu-Sebeș

Noua autostrada Sibiu-Sebeș are deja probleme. Pe sensul de mers Sibiu-Sebeș au apărut fisuri, crăpături și denivelări pe carosabil pe o lungime de 70 de metri. Ca urmare a avariilor sectorului de drum, CNAIR impuse o restricție de viteză de 60 km/h pe un segment de drum de 200 de metri.

Au fost afectate banda de urgență, dar și banda întâi între kilometric 276+100 și 276+170, iar traficul este deviat acum pe banda a doua. Echipele de specialiști efectuează măsurători topografice în vederea evoluției fenomenului de tasare și a deofrmării la nivelul carosabilului, dar lucrările de reperații nu au fost demarate încă.

Companiile implicate în derularea proiectului au fost convocated la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a realiza un raport privind cauzele problemei și în vedere găsirii o soluție de remediere. Până atunci, zona va fi monitorizată constant de DRDP Brașov.

Segmental de autostrada Sibiu-Sebeș face parte din tronsonul Orăștie-Sibiu, care a fost inaugurat în 2014. Un an mai târziu, au survenit deja primele probleme, ceea ce a determinat demolare și reconstruirea unui sector de 200 de metri, redeschis în același an circulației. În urma acestor probleme, a fost reziliat contractual cu SAlini Impregilo SpA, căruia i-a fost reținută garanția de bună execuție în valoare de aproximativ 60 de milioane de lei. Noile avarii ale drumului vor fi astfel efectuate folosind această sumă.

Lotul cu probleme face parte din Autostrada A1, care ar trebui să asigure legătura directă dintre București și Budapesta, cerință din caietul de sarcini pentru atribuirea organizării Campionatului European de Fotbal 2020.

Adaugati comentariu