Salonul Auto de la Geneva va avea loc în Qatar între 5 și 14 octombrie 2023

Organizatorii Salonului Auto de la Geneva au decis să mute expoziția auto în Qatar după o serie de anulări succesive cauzate de pandemia de Covid-19. Noul eveniment auto va coincide cu Marele Premiu din Qatar la Formula 1.

Sub titulatura oficială GIMS Qatar 2023, expoziția auto va avea loc între 5 și 14 octombrie 2023 la Centrul Expozițional Doha și alte locații din oraș. Noul salon auto se va suprapune și cu Marele Premiu din Qatar la Formula 1, ce va avea loc pe 8 octombrie.

GIMS Qatar 2023

Deși va isca confuzie, denumirea oficială include numele orașului Geneva: Geneva International Motor Show (GIMS).

Comunicatul oficial spune că participanții la GIMS Qatar vor avea parte de cele mai noi modele auto în cadrul unei expoziții moderne. Muzeul Auto din Qatar va putea fi vizitat în avanpremieră, aici fiind găzduită una dintre cele mai remarcabile colecții auto din lume de la supercaruri la automobile de curse și mașini clasice.

Sandro Mesquita, CEO al Salonului Auto Internațional de la Geneva, a declarat: „Datele pentru evenimentul nostru de la Doha sunt acum stabilite și așteptăm cu nerăbdare să organizăm prima ediție a GIMS Qatar. Această platformă se va poziționa ca noul salon auto de top pentru Orientul Mijlociu, care are loc în același timp cu prestigioasa cursă FIA de Formula 1 de la Doha. Qatar va fi un adevărat festival al evenimentelor auto globale pentru mai mult de o săptămână. Expozanții, mass-media și fanii vor avea parte de un eveniment de excepție la GIMS Qatar în 2023.”

Ediția cu numărul 90 a Salonului Auto de la Geneva a fost anulată cu doar câteva zile de deschiderea expoziției din 2020 după ce autoritățile elvețiene au decis să interzică evenimentele publice cu mai multe de 1000 de persoane, pe fondul pandemiei de coronavirus. Ulterior, acest lucru a dus la anularea evenimentelor din 2021, 2022 și 2023.

Via GIMS

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top