Salonul Auto Moto 2015 – Bucureşti. Cele mai importante premiere

Unele dintre cele mai importante noutăți în domeniul auto și moto sunt prezente la cea de-a patra ediție a Salonului Auto Moto 2015, ce se desfășoară în perioada 1-5 aprilie, în Piața Constituției, din București.

Mărcile auto și moto care pot fi admirate la standuri pe toată perioada evenimentului sunt: Abarth,  Alfa Romeo, Citroen și gama sa premium DS, Fiat, Ford, Hyundai, Jeep, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda, Suzuki, VW, BMW Motorrad, Ducati, Kawasaki, Suzuki, Triumph, etc.

Nu lipsesc comercianții de piese de schimb și accesorii – auto și moto, firmele de leasing si asigurări, printre care și reprezentanti ai bancilor, ce vor sta la dispoziția cumpărătorilor, oferindu-le cele mai bune oferte promoționale. În acest an, cei care vor să achiziționeze o mașina nouă de la Salonul Auto Moto, vor putea  beneficia de reducerile Black Friday, reduceri ce pot fi combinate cu Programul Rabla 2015 sau Prima Mașină.

SAM 2015 Bucuresti AEx (02)

Salonul Auto Moto 2015 adăpostește și una dintre cele mai valoroase colectii de mașini – Țiriac Collection, unde cele mai rare și mai interesante mașini vor străluci sub lumina reflectoarelor pe toata perioada evenimentului. Exemplare ca: Pierce Arrow Model B din 1930, Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible, Chrysler Imperial, Rolls Royce Phantom III Sports Saloon, Bugatti Type 57 Coach Ventoux, Porsche 356B si multe alte modele pe care, probabil, nu le-ați vazut decât în filme, vor putea fi admirate la SAM 2015.

SAM 2015 Bucuresti AEx

În weekend, spectacolul se va muta în afara salonului, unde traficul rutier va fi complet oprit pe Bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Constituției, și pe Bulevardul Libertății. Publicul va putea admira parade cu motociclete și mașini de epocă, demonstrații de drift și acrobații pe două roți.

SAM 2015 Bucuresti AEx (03)

Pentru demonstrațiile de drift se vor face responsabili Sorin Ene, fondatorul primei și singurei Școli de Drift din România, si elevii săi. Acești tineri dependenți de adrenalină, își vor demonstra talentul în arta glisajului la volanul modelului Nissan Silvia S14A, care ascunde sub capotă o “herghelie” de 480 CP. În scenă, va mai intra și Răzvan Frățianu, campion național de drift, care va veni împreună cu mașina sa modificată, un BMW E36 M3, de 640 CP.

Stand FRAS, în premieră la SAM Bucureşti

Federația Română de Automobilsm Sportiv va fi prezentă printr-un stand propriu unde vor fi oferite informații despre cele 11 Campionate Naționale pe care le organizează în România și unde vor putea fi admirate o parte din mașinile de competiție ale diverselor discipline.

SAM 2015 Bucuresti AEx (06)

De asemenea, Federația Română de Automobilism Sportiv oferă consultanță și sprijin în vederea asiguării siguranței și bunei desfășurări a demostrațiilor auto și moto ce vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică. Traficul rutier va fi astfel oprit pe Bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Constituției și pe Bulevardul Libertății. Publicul va putea admira parada a mașinilor de epocă precum și demosntrații de drift și îndemânare.

În cadrul conferinței de presă ce a precedeat deschiderea oficială, dl. Norris Măgeanu, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv făcut o serie de precizări despre noua poziție pe care o ocupă, precum și despre roul FRAS în cadrul SAM 2015:

„Poziția de președinte al FRAS este una nouă pe care o ocup și sper să însemne un pas mare înainte pentru ceea ce vrea să însemne această federație. Suntem la a doua participare la acest salon, prima dată însă când vom avea și un stand propriu ce va fi amenajat în exterior și care va putea fi vizitat sâmbătă și duminică. Îi felicit pe organizatori și îi asigur că mi-aș dori să devenim parteneri pentru multă vreme de acum înainte. Legat de prezența noastră aici, avem două motive, pe de o parte oferim consultanță pe partea de securitate pentru evenimentele de drift și cele de karting, iar pe de altă parte avem și un stand propriu, deoarece considerăm că este important ca lumea să vină din ce în ce mai mult în contact cu ceea ce înseamnă motorsportul în România. Federația Română de Automobilism Sportiv organizează 11 Campionate Naționale, cu extrem de vaste desfășurări de evenimente în această perioadă, noi urmând a fi prezenți cu mai multe mașini din aceste discipline aici la SAM 2015.”

SAM 2015 Bucuresti AEx (07)

În cadrul standului FRAS, din cadrul SAM 2015 va avea loc sâmbătă 4 Arpilie de la ora 14.00 și lansarea oficială a modelului de competiții Sandero Cup 0.9TCe, model ce va debuta anul acesta în Cupa DACIA. Prezentarea va fi făcută de către George Grigorescu, promotorul acestei competiții monomarcă în România, ajunsă la cea de-a noua ediție.

1 thought on “Salonul Auto Moto 2015 – Bucureşti. Cele mai importante premiere”

  1. Spatiul din Constitutiei mi se pare destul de inghesuit pentru o astfel de expozitie auto. Ar trebui aleasa o locatie care sa se poata compara cu marile saloane auto din afara.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top