Samsung Electronics și Hyundai Motor Group au anunțat un parteneriat strategic pentru a extinde platforma SmartThings

Parteneriat Samsung Hyundai AutoExpert

Samsung Electronics și Hyundai Motor Group au anunțat un parteneriat strategic. Rolul este de a extinde platforma SmartThings cu scopul de a sprijini mașinile conectate online, inclusiv vehiculele electrice.

 

Colaborarea a fost oficializată prin semnarea unui memorandum de înțelegere (MOU) la 3 ianuarie 2024. Aceasta intenționează să integreze fără probleme casele inteligente și mașinile conectate în rețea. Astfel, se stabilește un ecosistem ce îmbunătățește experiențele clienților în ambele cazuri.

 

Colaborarea se va concentra pe dezvoltarea unor servicii noi “Home-to-Car” și “Car-to-Home”, precum și a unui sistem integrat de gestionare a energiei la domiciliu. Utilizatorii vor primi funcții de control de la distanță pentru automobilele lor. Acestea vor putea fi folosite din confortul locuinței lor prin intermediul platformei SmartThings. Vor fi permise operațiuni precum pornirea mașinii, reglarea aerului condiționat și verificarea nivelului de încărcare. În același timp, utilizatorii pot gestiona din automobilele lor echipamentele din casă. Vor putea opera televizoarele, aparatele de aer condiționat sau chiar stații de încărcare pentru de vehicule electrice.

 

Vicepreședintele executiv al Samsung Electronics, Chanwoo Park, a subliniat că această colaborare va optimiza comunicarea de la casă la mașină. De asemenea, va îmbunătăți experiența consumatorilor din ambele segmente. Platforma SmartThings va facilita coordonarea diverselor dispozitive, inclusiv a vehiculelor, cu ajutorul unor rutine configurabile, cum ar fi „rutina de bună dimineața” și „rutina de sosire acasă”.

 

Monitorizarea încărcării

 

În plus, serviciul integrat de gestionare a energiei la domiciliu va permite utilizatorilor să monitorizeze consumul de energie în locuințele lor, precum și informații despre vehiculele electrice și stațiile de încărcare. Acest serviciu are capacitatea de a determina în mod automat perioadele optime de încărcare. Sunt luate în considerare aspecte precum prețul în funcție de perioada din zi, nivelul de utilizare el energiei fotovoltaice și emisiile de carbon în funcție de timp.

Parteneriat Samsung Hyundai SmartThings AutoExpert

Samsung colaborează îndeaproape cu HARMAN, o filială deținută integral, pentru a îmbunătăți serviciile Car-to-Home. Utilizatorii pot adăuga funcții SmartThings și pot accesa numeroase servicii Car-to-Home cu pachetul de cockpit digital „Ready Upgrade” de la HARMAN, care permite actualizări hardware și software.

 

Haeyoung Kwon, vicepreședinte al Centrului de dezvoltare al sistemelor de infotainment de la Hyundai și Kia, a subliniat posibilitatea ca serviciile pentru vehiculele conectate online să fie mai convenabile și mai relevante pentru clienții din întreaga lume. Alianța urmărește să accelereze dezvoltarea tehnologică și să îmbunătățească în mod constant călătoriile clienților Hyundai și Kia.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top