Șapte primari din Moldova înființează o alianță pentru a urgenta construcția autostrăzilor

Șapte primari din Moldova înființează o alianță pentru a urgenta construcția autostrăzilor

Primarii municipiilor Suceava, Iași, Piatra-Neamț, Roman, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au semnat, luni, la sediul Primăriei Suceava un acord cadru pentru înființarea Asociației „Moldova se dezvoltă”.

Principalul obiectiv al acestei alianțe este promovarea a două mari proiecte de infrastructură: Autostrada est-vest, cu fonduri asigurate de Comisia Europeană și Autostrada nord—sud, care să lege Moldova de București.

Documentul a fost semnat de primari din Suceava – Ion Lungu (PNL), Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură (PNL), Vatra Dornei – Ilie Boancheș (PNL), Botoșani – Cătălin Flutur (PNL), Roman – Lucian Micu (PNL), Piatra Neamț – Dragoș Chitic (PNL) și Iași – Mihai Chirica (independent).

Principala țintă a acestei alianțe este promovarea a două proiecte de infrastructura cu fonduri asigurate de Comisia Europeană: Autostrada Est-Vest și Autostrada Nord-Sud, care sa lege Moldova de capitala țării. Primarii reclamă lipsa unei strategii guvernamentale coerente de dezvoltare și alocare a resurselor.

Surse: hotnews.ro/digi24.ro

Adaugati comentariu