Șase VW e-Golf vor traversa România de la București la Timișoara

BMW i3 vs VW e-Golf

S-a încheiat construcția primei rețele publice de alimentare rapidă a mașinilor electrice care permite traversarea României cu o mașină electrică de la Arad la Constanța. Rețeaua va fi inaugurată pe 22 octombrie de o caravană formată din șase modele VW e-Golf.

Prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice este deja funcțională în România pe ruta Arad-București-Constanța legând sud-estul de vestul României.

Aceasta va fi inaugurată de o caravană formată din șase VW e-Golf (versiunea electrică a lui VW Golf) care vor parcurge distanța de 782 km dintre Constanța și Tmișoara.

VW e-Golf este propulsat de un motor electric care dezvoltă o putere de 115 CP și un cuplu maxim de 270 Nm între 0 și 3.000 rpm. Bateria de Li-Ion de 24,2 kWh asigură o autonomie teoretică de 190 km, consumul oficial fiind de 12,7 kWh/km.

Conform măsurătorilor noastre, consumul în testul realizat de AutoExpert a fost de 13,7 kWh, ceea ce corespunde unei autonomii reale excelente de 176 km. La un cost de 0,47 lei/km, costul real al parcurgerii a 100 km cu un VW e-Golf este de numai 6,4 lei pentru 100 km.

Stațiile construite în supermarket au atât prize de curent continuu (DC, 50 kWh) cât și prize de curent alternativ (AC, până la 22 kWh).

La e-Golf, pachetul de încărcare la curent alternativ este standard (cablul de încărcare costă 127 euro), e-Golf putând trage din priza de 22 kWh  maximum 3,6 kWh. În acest caz încărcarea completă a bateriei durează circa 6 ore. Mult mai eficientă este încărcarea de la priza de curent continuu de 50 kWh, care se realizează cu un cablu AC/DC (551 euro opțional), caz în care încărcarea bateriei de 24,2 kWh durează doar 25-30 de minute.

Rețeaua de stații din supermarketuri se va extinde în viitor și pe axele București-Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea și București-Iași.

La Salonul de la Paris, VW a prezentat o nouă versiune a lui e-Golf care dispune de baterii cu densitate de energie mai mare având o capacitate de 35,8 kWh ce îi conferă o autonomie mărită, de până la 300 km.

Mai multe despre VW e-Golf puteți citi în testul comparativ realizat contra lui BMW i3.

Adaugati comentariu