Până unde poate merge inconștiența oamenilor? În clipul pe care vi-l prezentăm, puteți vedea ce fac ocupanții unor autovehicule Tesla, în timp ce sistemul Autopilot este activ. Și da, în tot acest timp, mașina se conduce singură!

Ei bine, nici șoferul, nici călătorii nu supraveghează mașina, așa cum vă așteptați. Dimpotrivă: se joacă, citesc, dorm sau chiar lasă scaunul șoferului liber! Cât de normal e un astfel de comportament? Sau, mai corect spus, cât de moral? Pentru că o eventuală problemă a sistemului de rulare automată nu afectează doar ocupanții mașinii respective, ci îi pun în pericol și pe ceilalți pasageri din trafic.

Iar asta se întâmplă în condițiile în care Tesla subliniază permanent că mașinile pe care le produce nu sunt autonome. Doar că, dând cu nasul de capacitățile sistemului Autopilot, oamenii uită de rațiune și sunt dispuși să riște cu o inconștiență dezarmantă.

Filmul este, de fapt, un colaj de clipuri postate de proprietarii de autoturisme Tesla pe youtube și are rolul de a ne arăta ce pericole ascunse ne pândesc prin trafic. Partea proastă e că nici după accidentul fatal, în care sistemul Autopilot a dat greș, oamenii nu înțeleg că tehnologia nu este încă atât de perfecționată, încât să permită detașarea totală la volan. Asta ca să nu mai spunem că nu este legal să faci asta!

Soluția ar fi simplă: identificarea teribiliștilor din filmele cu kamikaze și amendarea lor. Se poate și nu e chiar complicat, din moment ce fiecare clip a fost uploadat de pe un cont. Să vedem cât timp va mai trece până la următorul accident. Pentru că povestea continuă chiar în timp ce citiți aceste rânduri.

Tesla Autopilot - se conduce singura