Scania – Stăpânii categoriei grele

Primul eveniment din România dedicat şoferilor de camion a fost organizat la Târgu Mureș. Scania a desemnat titlul de „cel mai bun tânăr şofer de camion”.

La jumătatea lunii iulie a avut loc la Târgu Mureș semifinala și finala naţională a competiţiei „Young European Truck Driver”, un eveniment care a adus la un loc cei mai priceputi șoferi de camion din România. La competiţie au fost înscriși peste 1.500 de șoferi de camion, din care au rezultat un număr de 40 de semifinaliști, trei ocupanţi ai podiumului și un singur titlu.

Acesta i-a revenit lui Mihai Turdean, un tânăr șofer de 21 de ani care va reprezenta România pe 7-9 septembrie la Marea Finală Europeană din Suedia unde va avea șansa să câștige marele premiu: un camion Scania Seria R și titlul de “Cel mai bun tânar șofer de camion din Europa”.

Vreau să mă pregătesc pentru marea finală și îmi doresc foarte mult să câștig

După ce a trecut prin mai multe probe care au vizat priceperea și cunoștinţele la capitole cum sunt oferirea primului ajutor, verificarea ansamblului cap de tractor și semiremorcă, condusul economic și proba de manevrabilitate, câștigătorul locului întâi a declarat: „Am permis categoria C+E de mai puţin de un an, dar, datorită tatălui meu, de copil am fost pasionat de camioane. La 11 ani m-am urcat prima dată într-un camion.

Participarea la acest concurs m-a făcut să îmi doresc mai mult să practic această meserie; în afară de condus, am învăţat și multe lucruri legate de responsabilitatea pe care o ai ca șofer. Vreau să mă pregătesc pentru marea finală și îmi doresc foarte mult să câștig.”

Competiţia Young European Truck Driver se organizează începând cu anul 2003, odată la 2 ani, până în prezent având loc 5 ediţii. În toate ţările din Europa, competiţia Young European Truck Driver este sponsorizată de Michelin și susţinută atît de Uniunea Internaţională a Transportatorilor Rutieri, cât și de Comisia Europeană.

Anul acesta este prima dată când se organizează și în România, în parteneriat cu: MOL România, Schmitz Cargobull, Scania Credit România I.F.NS.A, I.F.P.T.R, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, Crucea Roșie și Poliţia Română – Direcţia Rutieră. Acest gen de competiție este important nu doar pentru participanți și câștigători, dat mai ales pentru încurajarea la nivel european a unui transport mai sigur și mai eficient.

Adaugati comentariu