Scaun gaming BMW, cu climatizare și masaj!

Scaun gaming BMW autoexpert.ro

Pentru bavarezi, distracția nu se mai limitează doar la șosea. Noul scaun gaming BMW este ”burdușit” cu peste 30 de senzori și actuatori. Astfel, asigură o experiență mai realistă pentru împătimiții de jocuri video.

A fost prezentat în cadrul primului eveniment BMW Esport Boost. Deocamdată, Rival Rig este doar un concept. Însă el trasează principalele direcții pentru un viitor scaun gaming BMW. Proiectat de Designworks, studioul de inovație în materie de design al BMW Group, scaunul are o mulțime de funcții avansate.

Scaun gaming BMW autoexpert.ro

➡ Porsche printează 3D scaunele sport! 💡

De exemplu, Rival Rig include senzori care detectează creșterea temperaturii corpului și apoi difuzează aer rece în zona respectivă. Ca să nu ți se-ncingă dosul în orele petrecute la monitor. Mai mult, dacă există o presiune prea mare pe brațe, cotierele coboară automat pentru a elimina orice punct de presiune. Ca să nu faci bătături în coate. Funcția se numește Adaptive Seating și folosește plăcuțe pneumatice încorporate  în suportul cotierelor și actuatori electromecanici.

Există chiar și o funcție de masaj pentru a ajuta la relaxarea jucătorilor după o cursă paroxistică. Modurile selectabile adaptează scaunul la diferite poziții: „ease” oferă o poziție relaxată, în timp ce „boost” aduce scaunul în față și este conceput pentru sesiuni intensive de jocuri. Toate sunt rezultatul unei colaborări intense între Designworks și gameri.

”Obiectivul echipei a fost să creeze cea mai confortabilă poziție a scaunului, luând în calcul mâinile și a mișcarea capului, care să permită jucătorului să se integreze complet în joc”, spune Holger Hampf, președintele Designworks.

 

Scaun gaming BMW inspirat din Formula 1

Inspirația pentru acest proiect a venit din domenii în care trebuie luate decizii în fracțiuni de secundă: aeronautică și Formula 1. Designworks a adaptat informațiile din aceste domenii la nivel microscopic. ”A fost vorba mai degrabă de milimetri decât de centimetri, în ceea ce privește perfecțiunea designului”, spune Hampf.

Iluminarea cu leduri a scaunului se adaptează la mediul de acțiune din joc pentru un o integrare perfectă. Modul în care Rig își modifică forma și funcțiile permite, de asemenea, publicului (online și live) să facă parte dintr-o acțiune coerentă, comună – pentru o legătură strânsă între sportivii din jocuri și spectatori.

Scaun gaming BMW autoexpert.ro

Momentan discutăm doar despre un concept. Dar orice produs genial are la bază un concept pe măsură. Probabil că așa va fi și viitorul scaun gaming BMW, mai ales că Desingworks a realizat un concept open source. Acesta permite oricărei alte companii să îmbunătățească designul și să adauge funcții noi!

 

Adaugati comentariu