Se întâmplă chiar și în China – Adio, diesel și benzină!

China

Se întâmplă chiar și în China! Pe cea mai mare piață auto din lume, asiaticii iau în calcul înterzicerea comercializării mașinilor cu motoare termice.

Chinezii îi copiază din nou pe europeni și, în sfârșit, asta este o veste bună! După ce Franța și Marea Britanie au anunțat că vor renunța treptat și chiar total la mașini cu motoare diesel și pe benzină începând cu 2040, și China vrea să se alinieze tendințelor impuse de noile reglementări. Pe Bătrânul Continent, state care au deja o piață dezvoltată a vehiculelor electrice, cum ar fi Norvegia, Olanda sau Scoția, vizează măsuri similare pentru reducerea poluării.

Țara în care poluarea determină autoritățile să-i îndemne pe cetățeni să rămână în spații închise, iar măștile pentru filtrarea noxelor sunt la mare căutare, pregătește măsuri dure pentru industria auto. Chinezii vor impune fiecărui producător ca 8% din gama sa să fie reprezentată de mașini electrice. Oficialii de la Beijing au demarat deja discuțiile cu organizațiile cu autoritate în domeniu pentru punerea la cale a unui program concret, care reglementează vânzările de vehicule cu motoare termice. Aceștia vor lua drept reper anul stabilit de statele europene, 2040.

Câte mașini crezi că se produc anual în China?

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top