Seat a început producția de ventilatoare medicale la uzina de la Martorell

Seat a început producția de ventilatoare medicale la uzina sa din Martorell, Barcelona. 

Pentru a ajuta în lupta cu efectele bolii Covid-19 provocată de noul coronavirus, Seat a început producția de ventilatoare medicale de urgență la uzina auto din Martorell.

Noul model de ventilator a fost autorizat de Agenția Spaniolă de Medicină. Seat va produce noul model de ventilator numit OxyGEN în funcție de necesitățiile autorităților, dar are capacitatea să ajungă la 300 de ventilatoare produse pe zi.

Seat a construit ventilatorul medical folosind designul companiei Protofy.xyz, iar în componența acestuia folosește un motor electric adaptat ce era folosit pentru acționarea ștergătoarelor pe modelele Seat. Fiecare ventilator are în mai mult de 80 de componente electronice și mecanice, iar la finalul asamblării trece printr-un control de calitate strict și dezinfectare cu lumină ultravioletă.

”Producția și furnizarea de echipamente atât de necesare în aceste timpuri dificile sunt o responsabilitate pentru o companie cu capacități industriale ca Seat. Suntem în această luptă împreună”, a spus Carsten Isensee, acting president Seat.

Spania este una din țările europene serios afectate de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2. Pe data de 8 aprilie 2020, Spania înregistra aproape 150.000 de cazuri de Covid-19, fiind a doua țară din lume după Statele Unite în ceea ce privește numărul de cazuri.

via Seat

Adaugati comentariu