SEAT a făcut public un video teaser pentru viitorul său SUV Tarraco, mașina cu șapte locuri pe care o așteptăm încă de anul trecut. Imaginile anticipează limbajul de design al modelului și se încheie cu un cadru în care Tarraco apare acoperit de o prelată.

Se observă de sub prelată farurile LED și partea superioară a grilei radiatorului, ambele asemănătoare cu ale fraților mai mici, Ateca și Arona.

La baza lui SEAT Tarraco se află platfomra MQB A2 a Grupului Volkswagen, folosită și pentru Skoda Kodiaq. Motoarele disponibile vor fi astfel cele două unități pe benzină de 1.4 și 2.0 litri TSI. Ar putea ajunge în gamă și unități pe motorină și hibride.

La interiorul lui Tarraco se va regăsi opțional un ecran de mari dimensiuni care redă sistemul multimedia, un volan multifuncțional, climă automată bizonală și scaune din piele.

În sfârșit! Noul SUV cu 7 locuri de la SEAT se va numi Tarraco

Tarraco este primul dintre cele șase noi  modele pe care SEAT plănuiește să le prezinte până în 2020. Pe listă se mai regăsesc o serie de crossovere de clasă mică și un nou Leon.

SUV-ul cu șapte locuri și-a primit numele în urma unei campanii realizate de producătorul spaniol, #SEATSeakingName, în care și-a invitat fanii să aleagă denumirea pentru viitoarea mașină. Tarraco este numele vechi al orașului-port Taragona, aflat pe Costa Dorada din Catalunia.