Sedanul electric Lucid Air va oferi o viteză de încărcare superioară

Lucid Motors spune că viitorul model electric Lucid Air va avea o viteză de încărcare superioară: în 20 de minute primește o autonomie de 480 km.

Acest lucru va fi posibil datorită sistemului electric de 900 volți ce permite o viteză de încărcare de peste 300 kW.

Sedanul electric Lucid Air va fi prezentat în versiune de serie pe data de 9 septembrie. Constructorul spune că noul model electric de lux va oferi o autonomie de peste 800 km, conform standardului american EPA.

Lucind Motors mai spune că noul model electric va permite încărcari extrem de rapide. În 20 de minute poate primi o autonomie de 480 km. Acest lucru va fi posibil la viteze de încărcare de peste 300 kW.

Ca termen de comparație, Porsche Taycan suportă încărcări de până la 270 kW, sistemul electric folosit de modelul german având 800 volți.

Lucid Air va folosi un conector Combined Charging System (CCS), folosit de majoritatea constructorilor europeni și adopat de curând chiar și de Tesla. De asemenea, Lucid Motors a anunțat un parteneriat cu Electrify America pentru o rețea de stații de încărcare compatibilă cu performanțele sedanului Air.

La stațiile AC, sedanul Lucid Air va putea fi încărcat cu 19.2 kW. La acest tip de rețele, constructorul american susține că încărcarea va fi biderecțională, sedanul putând să transfere energie electrică în rețea, mașina putnd fi folosită ca o rezervă de energie pentru alimentarea casei.

Via Lucid Motors

Adaugati comentariu