Serie motor talon – există această informație pe certificatul de înmatriculare?

Serie motor talon A4 autoexpert.ro

Certificatul de Înmatriculare al Vehiculului, sau, pe scurt, talonul, include informațiile definitorii pentru autoturismul tău. Unele dintre ele, precum capacitatea cilindrică, sunt ușor de găsit. Dar a căuta alte informații, precum serie motor talon sau seria cărții de identitate echivalează cu a căuta acul în carul cu fân.

Toate problemele se nasc din cauza formatului certificatului de înmatriculare. Acesta are pe o față rubricile și datele, și pe cealaltă față explicațiile legate de căsuțe. Astfel, e greu să identifici datele pe care le cauți. Asta, mai ales când te grăbești sau când ești sub stres. Gândește-te doar că ai suferit un accident și că trebuie să completezi în înțelegerea amiabilă datele despre autoturism.

Noi îți ușurăm munca. Îți atașăm mai jos o fotografie pe care o poți tipări, salvând timp, nervi și confuzii. După ce o printezi, poți completa datele mașinii. Apoi, o poți păstra în torpedou. Astfel, în fața unei situații în care ai nevoie de datele mașinii urgent, le poți completa direct de pe această foaie. Mare, lizibil. Cu minimum de efort.

Serie motor talon

Și mai e un avantaj: rubrica ”Serie motor talon” nu există pe certificatul de înmatriculare. O vei găsi doar pe Cartea de identitate a vehiculului. Dar dacă printezi talonul pe o coală A4, poți completa pe el seria motorului. Ai o zonă liberă mare, cea numită Observații. De cele mai multe ori, pe documentul original, aceasta este necompletată.

Serie motor talon A4 autoexpert.ro

➡ Vezi aici documentele necesare la înscrierea mașinii 💡

Trebuie știut, de asemenea, că sunt situații în care seria ștanțată pe motorul autoturismului nu corespunde cu cea de pe cartea de identitate. Asta s-a întâmplat la anumite exemplare cumpărate second-hand din afara țării. Explicația este că, în vest, motoarele sunt considerate consumabile și pot fi schimbate, deci poate să nu existe serie motor tipărită pe cartea de identitate. După verificarea în bazele de date și constatarea faptululi că totul este în ordine, RAR va tipări pe Cartea de identitate românească seria motor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top