Serviciul Share Now, deținut de Mercedes și BMW, va fi vândut către Stellantis

Mercedes-Benz și BMW au anunțat că intenționează să vândă serviciul de car-sharing Share Now către Grupul Stellantis.

Share Now este un serviciu joint-venture de car-sharing deținut de Mercedes-Benz Mobility și BMW Group. Share Now a luat naștere în 2019 prin fuziunea dintre car2go (dezvoltată de Daimler AG) și Drive Now (dezvoltată de BMW Group).

Tranzacție pe piața serviciilor de car-sharing

Share Now va fi vândut către grupul Stellantis, cele trei entități semnând deja un acord, dar fără a dezvălui detaliile financiare alre tranzacției. După finalizarea vânzării Share Now către Stellantis, cei doi constructori germani vor să-și concentreze eforturile pe alte două subsidiare pe care le controlează, respectiv Free Now (serviciu de ride hailing) și Charge Now (serviciu de încărcare a mașinilor electrice).

Prin achiziția Share Now, Stellantis își va extinde prezența pe piața europeană a serviciilor de car-sharing și va integra probabil serviciul în compania Free2move pe care o deține. Free2move va deveni lider în segmentul car-sharing, urmând să adauge 14 orașe europene celor 7 în care operează deja. Free2move are o flotă de peste 450.000 de automobile pentru închiriat, car sharing și servicii cu abonament. Compania deținută de Stellantis are 2 milioane de utilizatori, iar prin achiziția ShareNow va mai adăuga încă 3.4 milioane de clienți.

Via Share Now

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top