Serviciul Share Now, deținut de Mercedes și BMW, va fi vândut către Stellantis

Mercedes-Benz și BMW au anunțat că intenționează să vândă serviciul de car-sharing Share Now către Grupul Stellantis.

Share Now este un serviciu joint-venture de car-sharing deținut de Mercedes-Benz Mobility și BMW Group. Share Now a luat naștere în 2019 prin fuziunea dintre car2go (dezvoltată de Daimler AG) și Drive Now (dezvoltată de BMW Group).

Tranzacție pe piața serviciilor de car-sharing

Share Now va fi vândut către grupul Stellantis, cele trei entități semnând deja un acord, dar fără a dezvălui detaliile financiare alre tranzacției. După finalizarea vânzării Share Now către Stellantis, cei doi constructori germani vor să-și concentreze eforturile pe alte două subsidiare pe care le controlează, respectiv Free Now (serviciu de ride hailing) și Charge Now (serviciu de încărcare a mașinilor electrice).

Prin achiziția Share Now, Stellantis își va extinde prezența pe piața europeană a serviciilor de car-sharing și va integra probabil serviciul în compania Free2move pe care o deține. Free2move va deveni lider în segmentul car-sharing, urmând să adauge 14 orașe europene celor 7 în care operează deja. Free2move are o flotă de peste 450.000 de automobile pentru închiriat, car sharing și servicii cu abonament. Compania deținută de Stellantis are 2 milioane de utilizatori, iar prin achiziția ShareNow va mai adăuga încă 3.4 milioane de clienți.

Via Share Now

Adaugati comentariu