Shanghai 2019. Noul Mercedes-Benz GLB – Informații și fotografii oficiale

Conceptul Mercedes-Benz GLB

Acesta este noul Mercedes-Benz GLB, conceptul care anticipează o versiune de serie căreia constructorul îi va găsi loc între SUV-urile GLA și GLC. Astfel, gama de SUV-uri de la Mercedes numără acum șase modele standard plus două SUV-uri coupe, GLC și GLE.

Noul Mercedes-Benz GLB este primul SUV compact de la Mercedes, care poate primi șapte ocupanți și asta datorită unui ampatament generos de 2.829 mm. Accesul către locurile din spate se realizează facil, pentru că rândul doi de scaune vine cu funcție Easy Entry.

Conceptul Mercedes-Benz GLB (1)

Cu grila dreaptă și faruri Multibeam LED, noua mașină vine cu elemente preluate de la uriașul GLS, ale cărui fotografii au ajuns deja pe internet, deși compania intenționează să-l prezinte abia la mijlocul acestei săptămâni. Recunoaștem însă, și stilul robustului G-Class, cu linii drepte și forme angulare. Conceptul primește jante bicolore de 17 inci și blocuri optice pe acoperiș, care au șanse mici să ajungă și la versiunea de serie. Protecțiile din plastic de pe lateral îi confirmă latura aventuroasă.

GLB măsoară 4.634 mm în lungime, fiind cu 217 mm mai lung ca cel mai mic SUV de la Mercedes, GLA. În lățime, atinge 1.890 (+89 mm mai mult ca GLA), iar în înălțime, ajunge la 1.900 mm.

Conceptul Mercedes-Benz GLB

Cabina lui GLB propune ambianța prețioasă tipică SUV-urilor de la Mercedes, dar și dinamismul clasei compacte. Se regăsesc la bord materiale ca lemnul, pielea și alcantara, dar și sistemul multimedia bazat pe inteligență artificială MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Personalitatea de off-roader este scoasă în evidență de prezența unor elemente tubulare cu rol de mânere în fețele ușilor.

Conceptul Mercedes-Benz GLB

Conceptul prezentat la Salonul Auto de la Shanghai vine cu motor de 2.0 litri, care dezvoltă 224 cai putereși un cuplu maxim de 350 de Newton metri, cuplat la noua transmisie automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj 8G-DCT. Echipat cu sistem de tracțiune integrală 4MATIC, modelul are la bază platforma pe care este construită și noua generație a Clasei A.

În versiune de serie, GLB va fi prezentat, cel mai probabil, în această toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt. Mașina va ajunge pe piață în 2020.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top