Sherp: cel mai capabil off-roader construit vreodată

Sherp ATV action

Cel mai capabil off-roader din lume se numeşte Sherp şi poate ajunge în locuri unde omul nu a călcat vreodată şi unde un Mercedes G-Class, Land Rover Defender sau Jeep Wrangler nu au visat vreodată.

Dezvoltat de rusul Aleksei Garagashian acest off-roade poate merge practic pe oriunde, poate înota la propriu sau trece peste obstacole înalte de 100 cm. Şi chiar dacă se află pe un lac îngheţat şi se rupe gheaţa sub el nu este niciun pericol, pentru că merge mai departe ca un vehicul amfibiu.

Creatorii lui au ajuns cu el acolo unde nu a călcat vreodată picior omenesc, de la cele mai îndepărtate locuri din tundra şi taigaua siberiană la munţii din peninsula Kola.

Sherp o lungime de doar 3,40 metri, o lăţime de 2,52 metri şi o înălţime de 2,30 metri, iar pneurile au un diametru de 1,60 metri şi o lăţime de 60 cm, fiind tubeless şi umflate la presiune mică şi având şi rolul de a menţine vehiculul la suprafaţă la trecerea prin ape adânci.

Garda la sol este imensă, de 60 cm.Vehiculul cu o masă de 1.386 kg la gol este propulsat de un motor modest Kubota de 1,5 litri ce dezvoltă doar 44,3 CP, puterea fiind transmisă la roţi prin intermediul unei cutii cu 5 trepte. Viteza maximă este de numai 45 km/h însă mai importantă este viteza minimă de numai 1,5 km/h care îi permite abordarea unor terenuri extrem de dificile. Dispune de 4 locuri şi o sarcină utilă remarcabilă raportată la masa sa de 1000 kg. Are un rezervor standard de 58 litri şi încă patru rezervoare adiţionale de câte 50 litri.

Versiunea de bază STANDARD cu softtop costă 65.000 USD iar cea KUNG cu hardtop ajunge la 70.000 USD. Încă de la versiunea de bază se oferă sistem de încălzire automată la interior, două baterii, vopsea specială la exterior cu acoperire polimerică durabilă şi centuri de siguranţă la locurile faţă. Opţional se pot comanda rezervoare adiţionale de combustibil amplasate în roţi (!) – 190 USD, generator de 60 Ah – 900 USD sau trailer cu sistem de frânare pentru transportul unui ATV – 3.000 USD.

În filmuleţele ataşate priviţi pe unde poate trece acest incredibil off-roader.

 

 

Adaugati comentariu