Și-a comandat Cristiano Ronaldo un Bugatti Centodieci?

Bugatti Centodieci (7)

Site-ul www.supercarblog.com informează că starul lui Juventus Cristiano Ronaldo ar fi unul din cei zece viitori clienți ai unui Bugatti Centodieci care costă 9,5 milioane euro. Revista germană Auto Bild a întrebat la Bugatti dar firma de mașini de superlux a refuzat să comenteze zvonul.  

Se știe că starul lui Juventus Torino Cristiano Ronaldo este mare pasionat de mașini sport. Acum un an apăruse un zvon că Ronaldo a cumpărat singurul exemplar Bugatti La Voiture Noire care costa 16,7 milioane euro. Însă a fost doar un zvon și nici acum nu se știe cine este cumpărătorul acestui exemplar unicat.

Alte zvonuri vorbeau de faptul că Bugatti La Voiture Noire a fost conceput special pentru Ferdinand Piech. Însă nici acest lucru nu a fost confirmat.

Să revenim însă la Bugatti Centodieci care este o serie limitată de numai 10 exemplare.
Prin Bugatti Centodieci, Bugatti vrea să reînvie istoria recentă a mărcii. Astfel, numele Centodieci este traducerea din italiană a lui 110, vrând să semnifice că Bugatti Centodieci este un omagiu și o reinterpretare a epocalului Bugatti EB110 care la momentul prezentării sale în 1991 a fost considerat cel mai rapid și mai exclusiv supercar al timpului său.

Bugatti EB110 a fost prezentat la 15 septembrie 1991, la 110 ani de la nașterea lui Ettore Bugatti.

Construit de Romano Artioli în Italia, Bugatti EB110 a fost un pas intermediar important pentru relnasarea mărcii Bugatti în 1998 și pentru revenirea la rădăcinile franțuzești și la sediul din Molsheim.

În loc de V12 quad turbo de 3,5 litri și 560 CP al legendarului Bugatti EB 110, Centodieci se bazează pe cunoscutul motor W16 de 8,0 litri care în Centodieci furnizează 1.600 CP, cu 100 CP mai mult decât în Bugatti Chiron.

Bugatti EB110 accelera de la 0 la 100 km/h în 3,46 secunde și atingea o viteză maximă de 342 km/h. Noul Bugatti Centodieci promite 0-100 km/h în numai 2,4 secunde și o viteză maximă de 380 km/h. Iar prețul de 9,5 milioane euro este de trei ori mai mare decât al lui Bugatti Chiron.

Citește despre Bugatti Centodieci

Construit pe aceeași platformă ca și Bugatti Chiron, Bugatti Centodieci are un design complet nou dezvoltat de echipa de design Bugatti condusă de Achim Anscheidt care îmbină elemente retro cu unele moderne. Astfel remarcăm grila radiatorului cu simbolul de potcoavă amplasat central și cele trei prize de aer lungi și subțiri preluate de la EB110. De asemenea cele cinci mici prize de aer superioare din spatele ușilor sunt inspirate tot de la EB110 în timp ce în spate remarcăm un eleron generos dar și un difuzor enorm pentru ghidarea curentului de aer. Bugatti Centodieci îmbină eleganța perfectă cu frumusețea sculpturală fiind o adevărată operă de artă pe roți.

Primele exemplare de Bugatti Centodieci se vor livra în 2021 și abia atunci vom ști dacă Cristiano Ronaldo se află printre clienți. Știm însă că Ronaldo este mare fan Bugatti și că el are în garaj un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse de 1.200 CP și un Bugatti Chiron de 1.500 CP cu sigla CR7 brodată pe tetiere.

Adaugati comentariu