Sistemele de apelare automată la 112, obligatorii. Află de când

Sistemele de apelare automată la serviciile de urgenţă 112, în caz de accident, vor fi obligatorii din aprilie 2018. Astfel, toate maşinile noi vândute pe teritoriul celor 28 state membre vor fi echipate din fabrică cu această tehnologie.

Parlamentul European a votat în favoarea aprobării proiectului de revizuire a legislaţiei privind siguranţa autoturismelor cu un amendament referitor la implementarea sistemelor de apelare automată la 112, de tip eCall, pe autovehiculele din UE, cu 26 de voturi pentru şi 3 împotrivă.

Indiferent de soluţia tehnică aleasă de fiecare producător în parte, funcţionalitatea sistemelor eCall este simplă. În senţă, acestea trebuie să fie capabile să apeleze automat serviciul unic european de urgenţă, în cazul detectării unui accident. Numărul unic 112 poate fi, de asemenea, format şi în alte situaţii, chiar de către ocupanţii maşinii, prin simpla apăsare a unui buton dedicat.

Câţiva producători auto au introdus deja sisteme similare tehnologiei eCall. General Motors oferă în SUA funcţia OnStar, aşteptată să îşi facă apariţia şi pe modelele diviziei europene Opel, în august, pe numai puţin de 13 pieţe importante din Europa, printre care şi Germania, Marea Britanie, Franţa sau Italia. Ford se laudă, de asemenea, cu un sistem similar, oferit contra cost, în funcţie de infrastructura locală, pe modelele Focus, Mondeo sau B-Max.

Adaugati comentariu