Site-ul www.lada.ru a căzut

Deschidere www.lada.ru autoexpert.ro

Site-ul producătorului rus de autoturisme Lada, www.lada.ru, nu mai poate fi accesat. Loviturile date Rusiei de hackerii din grupul Anonymus par a nu se mai termina.

Colega de grup a mărcii Dacia, Lada, a devenit, se pare, ținta hackerilor Anonymus. Azi dimineață, site-ul www.lada.ru nu mai funcționa. Atacul nu a fost revendicat, încă, dar el vine într-un context evident. Gruparea Anonymus a declarat ”război cibernetic Rusiei” și a atacat peste 300 de site-uri rusești în numai 48 de ore.

Acestea sunt pagini guvernamentale, ale mass-media acolite lui Putin și ale băncilor. Se pare că printre ele se află și pagina web a producătorului rus de automobile. Lovitura supremă pe care și-au propus-i hackerii este să dezamorseze bomba atomică cu care Putin amenință Ucraina.

www.lada.ru – istoria mărcii, pe scurt

Lada este cea mai cunoscută marcă sovietică. Primele acorduri cu producătorul Fiat au fost semnate în 1965, dar până în 1973 au fost produsă mașini sub alte denumiri. Prima dintre ele s-a numit VAZ-2101, a fost produsă în 1970 și a fost, în esență, un Fiat 124 sedan cu panouri de caroserie din tablă mai groasă, adaptată drumurilor sovietice.

www.lada.ru Lada 1200

În martie 2008, Renault a achiziționat 25% din acțiunile AvtoVAZ, iar în 2016 a devenit acționar majoritar. În ianuarie 2021, odată cu planul Renaulution, Renault a anunțat că Lada și Dacia vor forma o nouă divizie în cadrul Groupe Renault. Acestea urmau să lanseze 7 modele noi până în 2025.

 

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top