Skoda 1100 OHC Coupe: model istoric reconstruit de divizia motorsport

Un model extrem de rar din istoria mărcii din Cehia a fost reconstruit de către divizia Skoda Motorsport pentru a marca 120 de ani de istorie: 1100 OHC Coupe.

Doar două exemplare Skoda 1100 OHC au fost construite în 1959 și 1960. Un model cu caroserie deschisă special gândit pentru cursele de anduranță pe care cehii sperau să îl înscrie în cursa de 24 de ore de la Le Mans și un exemplar cu caroserie coupe.

Skoda 1100 OHC Coupe reconstruit

Ambele modele au fost folosite în diverse curse timp de doi ani, fiind ulterior vândute către clienți privați. Nici una dintre cele două mașini nu a supraviețuit, ambele fiind distruse în accidente. Istoricii mărcii Skoda au reușit, însă, să regăsească o parte din piesele originale, inclusiv un cadru de caroserie regăsit într-o colecție privată în 2014 și le-au readus în atelierele mărcii.

Pentru a marca 120 de ani împliniți de divizia Skoda Motorsport, oficialii mărcii din Mlada Boleslav au decis reconstruirea modelului 1100 OHC Coupe, acesta urmând să își găsească un loc în muzeul Skoda.

O echipă formată din specialiști în restaurare de la Muzeul Skoda și de la centrul de dezvoltare pentru prototipuri au colaborat pentru reconstrucția modelului istoric. Modelul folosețte un motor aspirat cu patru cilindri de 1.1 litri ce oferă 92 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Caroseriea folosește aluminiul, greutatea totală a mașinii fiind de doar 555 kilograme.

Via Skoda

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top