Skoda construiește un pick-up. Când va ajunge în showroom?

Pick-up Skoda (10)

Skoda construiește un pick-up, care va primi un nume atipic, după ce constructorul ne-a obișnuit ca modelele sale cu gardă mare la sol să primească denumiri care încep cu litera “K”. Viitorul pick-up se va numi “Mountiaq”.

Este vorba, pentru început, de un concept realizat de studenții Școlii Vocaționale Skoda din Mlada Boleslav. 35 de studenți au lucrat 2.000 de ore la camioneta care va primi benă cu iluminare, o grilă iluminată, un bull bar, dar și o bară luminoasă pe acoperiș.

Pick-up Skoda (9)

Pick-up-ul studenților va avea la bază SUV-ul Kodiaq, dar va avea doar două portiere. Conceptul, vopsit în Orange Sunset, va primi jante de 17 inci și anvelope Rockstar cu profil special pentru off-road.

Mountiaq este al șaselea concept Skoda construit de studenții cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani. Aceștia sunt sprijiniți, în demersal lor, de inginerii departamentelor de Dezvoltare Tehnică, Design și Marketing. Proiectul a demarat în septembrie 2018. Prima etapă a reprezentat ranforsarea caroseriei, înainte de a îndepărta panourile spate și geamurile laterale ale cabinei. Ușile din dreptul șoferului și pasagerului față au fost scurtate.

Pick-up Skoda (4)f

Studenții au creat o piesă specială pentru tractare, iar construirea unei deschideri funcționale pentru benă, în partea din spate, a reprezentat o provocare uriașă pentru viitorii ingineri. Apare în partea posterioară și denumirea modelului, scrisă cu litere mari, așa cum am văzut la noile Scala, Kamiq și Superb facelfit, aceasta din urmă prezentată săptămâna trecută.

Pick-up-ul măsoară aproape cinci metri în lungime, este cu aproximativ 10 centimetri mai lung decât Kodiaq Scout și are un ampatament de 2,788 milimetri.

Pick-up Skoda (2)

Mountiaq este pus în mișcare de un motor pe benzină 2.0 TSI, care dezvoltă 190 de cai putere.

Cabina pick-up-ului primește finisaje elegante și tapițerie din piele.

Dacă acest concept se va transforma într-o versiune de serie, rămâne de văzut. Având în vedere experiența Grupului Volkswagen în segmentul pick-up-urilor, Mountiaq are șanse mari să devină realitate.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top