Skoda Electric RS vine în 2022

Skoda Electric RS (2)

Skoda transpune experiența diviziei de performanță RS în construirea de modele electrice. Astfel, Skoda Electric RS va ajunge pe piață în 2022.

Prima mașină electrică a constructorului ceh va fi versiunea de serie a conceptului Vision E, dezvăluit în 2017, la Salonul Auto de la Frankfurt. Aceasta va avea la bază platforma MEB a Grupului Volkswagen, ca și modelele sub-brand-ului Volkswagen I.D.. La ora actuală, doar limuzina Octavia are o versiune RS, dar cehii nu exclud revenirea unei versiuni performante a modelului Fabia.

“Vor exista versiuni electrice vRS – eRS. Logica este aceeași, nu va fi despre performanță. Cel mai puternic motor al nostru vine cu 250 de cai putere, deci, sub nicio formă, nu va fi vreun supercar”, a declarat Alain Favey, membru în Consiliul de Administrație de la Skoda, director al departamentului de Vânzări și Marketing.

Oficial: Skoda Vision E, primul SUV Coupe electric al mărcii

Acesta susține că versiunea electrică eRS se va concentra pe manevrabilitate și o serie de schimbări vizuale mai degrabă decât pe o putere impresionantă. Încă fără o denumire stabilită, mașina ar trebui să copieze liniile conceptului Vision E.

Skoda trece în contul viitorului model o autonomie de aproximativ 500 de kilometri. “Dacă nu vom obține această autonomie, nici nu ar trebui să scoatem mașina pe piață. Va fi de peste 500 de kilometri”, este promisiunea lui Favey.

În ceea ce privește prețul, viitoarea Skoda se va poziționa în zona celor mai scumpe dintre versiunile Kodiaq, gamă care va primi modelul RS anul acesta. Până atunci însă, dealerii Skoda vor primi versiunea electrică a lui Citigo, care se va numi Citigo E.

Adaugati comentariu