Skoda Enyaq Coupe iV a intrat în producție la uzina de la Mlada Boleslav

Cea mai noua versiune a modelului electric Skoda Enyaq iV a intrat în producție la uzina de la Mlada Boleslav din Cehia.

Skoda a lansat primul său model electric construit de la zero în toamna anului 2020. Numit Enyaq iV, SUV-ul electric folosește platforma MEB a Grupului VW și poate fi echipat cu unul sau două motoare electrice. La începutul acestui an, Skoda a mărit gama Enyaq prin introducerea unei versiuni SUV Coupe.

Skoda Enyaq Coupe iV în producție la Mlada Boleslav

Numit Skoda Enyaq Coupe iV, noul model a intrat deja în producția de serie la uzina mărcii cehe din orașul Mlada Boleslav. Noua versiune este produsă aici alături de modelul Enyaq normal și de Skoda Octavia.

Noua versiune de caroserie are un coeficient aerodinamic mai bun: Cd 0.234. În funcție de configurația aleasă, autonomia modelului Enyaq Coupe iV poate ajunge până la 545 kilometri. Deși linia caroserie este acum mai plonjată în partea din spate, volumul portbagajului este de 570 litri. Skoda va produce 120 de unități pe zi pentru modelului Enyaq Coupe iV.

Noul mode Enyaq Coupe va dispune și de versiune RS echipată cu două motoare electrice alimentate de bateria de 77 kWh. Puterea combinată este de 220 kW (adică 299 CP), iar cuplul maxim este de 460 Nm.

Via Skoda

Adaugati comentariu