Skoda Enyaq Coupe iV: caroserie nouă și variantă performantă RS pentru modelul electric

Skoda a lansat oficial a doua variantă de caroserie pentru SUV-ul electric plus o versiune perfomantă ce poartă sigla RS: Enyaq Coupe iV.

Skoda completează gama modelului electric Enyaq cu o versiune SUV coupe păstrând trendul lansat de compania mama Volkswagen prin perechea de modele ID.4/ID.5. Noul Enyaq Coupe iV este astfel strâns înrudit cu Volkswagen ID.5, iar nou varianta RS este identică la nivel tehnic cu ID.5 GTX.

Enyaq Coupe iV RS

Începem cu noua Skoda Enyaq Coupe RS. Acest model de top folosește două motoare electrice alimentate de bateria de 77 kWh. Puterea combinată este de 220 kW (adică 299 CP), iar cuplul maxim este de 460 Nm. Skoda nu a publicat o cifră oficială pentru autonomia variantei RS, concentrându-se pe latura performantă a modelului, precum și pe personalizările de design. Enyaq Coupe RS se remarcă prin elemente negre, logo-ul RS pe pe aripile laterale și jantele specifice. Modelul primește în echipare standard și grila frontală iluminată.

Gama Enyaq Coupe iV mai cuprinde trei variante, începând cu iV 60, modelul echipat cu un singur motor electric de 180 CP și o baterie de 58 kWh. Urmează apoi Enyaq Coupe iV 80, tot cu un singur motor electric de 204 CP și baterie de 77 kWh. Gama este completată de modelul Enyaq Coupe iV 80x cu două motoare electrice de 265 CP și baterie de 77 kWh.

Noua caroserie SUV coupe are o linie mai aerodinamică, cu un coeficient 0.234. În ciuda lunetei cu un unghi accentuat, volumul portbagajului este de 570 litri.

Via Skoda

Adaugati comentariu