Skoda Kamiq – informații și fotografii oficiale

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva din acest an, dar constructorul ceh a publicat cu câteva zile înainte toate detaliile despre noul model construit pe platforma MQB.

Skoda Kamiq - informații și fotografii oficiale

Skoda Kamiq are o lungime de 4.241 mm, o lățime de 1.793 mm, o înălțime de 1.531 mm și un ampatament de 2.651 mm.

Pasagerii din spate au la dispoziție un spațiu pentru genunchi de 73 mm. Volumul portbagajului este de 400 de litri, iar prin rabatarea banchetei, acesta ajunge la 1.395 de litri.

Skoda Kamiq - informații și fotografii oficiale

La capitolul motorizări noua Skoda Kamiq va fi oferită cu cinci propulsoare: trei pe benzină – 1.0 TSI 95 CP, 1.0 TSI 115 CP, 1.5 TSI 150 CP – o unitate diesel 1.6 TDI 115 CP și o variantă 1.0 G-TEC 90 Cp cu CNG.

Pentru motorul de 95 CP este disponibilă doar o cutie manuală cu cinci rapoarte, iar cele de 115 CP/150 CP și unitatea diesel pot fi configurate cu o cutie manuală cu șase trepte sau cu una automată DSG cu 7 rapaorte. Motorul G-TEC dispune doar de o cutie manuală cu șase trepte.

Propulsorul de 1.5 litri TSI dispune de sistemul Active Cylinder Technology (ACT) care poate decupla doi cilindri la sarcini mici și parțiale.

Pe lista de opțiuni apare și șasiul sport care coboară garda la sol cu 10 mm și poate fi controlat prin modul Sport Chassis Control.

Skoda Kamiq - informații și fotografii oficiale

La interior este oferit un ecran de 9.2 inchi sau unul de 10,25 inchi dacă este aleasă opțiunea Virtual Cockpit.
Gurile de ventilație laterale se extind în portiere și iluminatul ambiental este disponibil în trei culori.

Skoda Kamiq - informații și fotografii oficiale

Kamiq este prima mașină din segmentul care vine cu opțiunea unei protecții inteligente la marginea portierei. Aceasta se deplasează automat atunci când ușile sunt deschise pentru a preveni deteriorarea caroseriei.

Skoda Kamiq protectie portiera

Standard noul Kamiq va fi oferit cu Front Assist și Lane Assist. Opțional pot fi comandate sistemele Adaptive Cruise Control, Side Assist, Rear Traffic Alert, Park Assist și Auto Light Assist.

 

Skoda Kamiq – galerie foto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top