Skoda Kushaq: primele schițe de design cu SUV-ul dedicat pieței din India

skoda kushaq autoexpert.ro

Skoda a prezentat primele schițe de design pentru SUV-ul de clasă mică numit Kushaq. Acesta va fi comercializat pe piața din India.

Skoda pregătește lansarea unui model nou dedicat pieței din India. Numit Kushaq, SUV-ul de clasă mică va fi prezentat oficial în data de 18 martie.

Numele Kushaq a fost inspirat de cuvântul “Kushak”, ce înseamnă rege sau împărat în sanscrită.

Skoda Kushaq – SUV dedicat pieței indiene

Pentru a ne face o idee despre designul noului model, Skoda a publicat două schițe cu viitorul model. Noul model se înscrie în actualul limbaj de design al mărcii din Cehia și este produs pe o platformă nouă gândită special pentru piața indiană și numită MQB-A0-IN.

skoda kushaq autoexpert.ro

Skoda și Volkswagen vor mai dezvolta și lansa încă trei modele ce vor utiliza noua platformă.

Pentru Skoda Kushaq, producătorul din Cehia va utiliza motorizări 1.0 și 1.5 TSI pe benzină ce vor transmite puterea către puntea față. Motorizările vor fi asociate cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, sau opțional cu cutie automată cu șase trepte sau DSG cu șapte viteze.

Modelul Kushaq face parte din strategia India 2.0, în care grupul Volkswagen va lansa patru noi modele adaptate pieței din India. Modelul va fi produs local și este dezvoltat de către departamentul Skoda Technology Center din Pune, India.

Via Skoda

Adaugati comentariu