Skoda va construi o noua fabrică în Europa de Est. Ce țări sunt pe listă

Skoda va construi o noua fabrică în Europa de Est. Ce țări sunt pe listă

Skoda, subsidiară a Volkswagen, intenţionează să-şi deschidă o nouă fabrică, pentru a face faţă cererii ridicate, printre posibilele locaţii fiind Bulgaria şi Turcia, informează publicaţia germană Handelsblatt.

Cu siguranţă noua unitate va fi în Europa de Est, dar nu în Cehia, din cauza lipsei forţei de muncă.

„Se poartă negocieri cu Bulgaria şi Turcia”, susţine Handelsblatt.

La noua fabrică se vor putea produce şi maşini pentru alte branduri ale grupului Volkswagen.

2017 a fost un an de succes pentru Skoda, care a vândut pe plan global un nivel record de vehicule – 1,2 milioane – în timp ce profitul a crescut semnificativ.

Decizia privind noua fabrică ar urma să fie luată în şedinţa din 16 noiembrie a Comitetului de supervizare al Volkswagen, când va fi adoptat programul de investiţii al grupului german.

Sursa: economica.net

Skoda intenționează să producă un SUV mic în India începând cu 2020, a anunțat constructorul ceh. Mișcarea face parte dintr-o investiție în valoare de un miliard de euro pentru revigorarea vânzărilor Grupului Volkswagen, folosindu-se de piețele cu cel mai mare potential de creștere.

Grupul Volkswagen plănuiește extinderea producției în Aurangabad, din vestul Indiei, acolo unde va pune bazele un centru de producție în vederea creștere cotei de piață locale cu 5% până în 2025.

Adaugati comentariu