Smart Driving Series – o competiție de motorsport pentru amatori

Smart Driving Series este o competiție pentru amatori organizată cu sprijinul BMW APAN Motors ce se adresează pasionaților de motorsport care au deja o carieră în alt domeniu, dar și tinerilor care aspiră la statutul de pilot profesionist.

Prima etapă s-a desfășurat la finalul lunii mai pe circuitul amenajat special în parcarea Mall Maritimo din Constanța, locul fiind ales datorită parteneriatului cu Asociația Litoral – Delta Dunării în vederea lansării oficiale în competiție a mașinii „Mamaia Style”.

Mașina folosită de concurenți este un BMW 228i Coupe, un model sportiv cu tracțiune spate și motor BMW TwinPower Turbo de doi litri care combină o serie întreagă de tehnologii – injecția directă de benzină, VANOS, Valvetronic – pentru a putea oferi performanțe ridicate încă de la turații mici, dar și o eficiență crescută. Mai exact, cifrele lui 228i Coupe sună așa: 245 CP și 350 Nm disponibili încă de la 1.250 rotații pe minut.

smart driving series - autoexpert.ro (3)

După probele libere de vineri, startul oficial al primei etape Smart Driving Series a fost dat sâmbătă de Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Formatul primei zile de concurs a inclus 2 manşe a câte 4 ture fiecare, cu starturi paralele a două echipaje simultan. Duminică a fost ziua desemnării câştigătorilor primei etape Smart Driving Series 2015. Asemeni zilei anterioare, ordinea de start s-a stabilit în urma calificărilor. Au urmat 3 manşe a câte 3 ture fiecare, cu starturi individuale la un ecart de 15 secunde.

La categoria Gentlemen Drivers, lupta a fost foarte strânsă, între Cristi Cotan şi Vlad Morar, cel din urmă obţinând cel mai bun timp din această competiţie: 1,03,46. Însă, din cauza unei erori din cea de-a treia manşă de duminică, Morar a pierdut locul I din clasament, coborând pe locul V.

smart driving series - autoexpert.ro (6)

Podiumul primei etape Smart Driving Series, categoria Gentlemen Drivers a arătat astfel:

  • Locul I: Cristi Cotan – cel mai bun tur: 1:04.12
  • Locul II: Andrei Ciobanu – cel mai bun tur: 1:04.79
  • Locul III: Ciprian Axinte – cel mai bun tur: 1:05.69

La categoria Junior au participat piloţi aspiranţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani, iar primele trei locuri au fost ocupate de:

  • Locul I: Robert Prepeliţă (19 ani) – cel mai bun tur: 1:04.86
  • Locul II: Cosmin Oancea (19 ani) – cel mai bun tur: 1:06.18
  • Locul III: Denis Dogoter (19 ani) – cel mai bun tur: 1:05.14 (penalizat)

Următoarea etapă Smart Driving Series 2015 va avea loc în perioada 31.07-2.08.2015, pe circuitul Motor Park de la Adâncata. Selecţiile vor începe pe data de 26 iunie, iar înscrierile se fac pewww.vreausafiupilot.ro

Partenerii evenimentului sunt: BMW APAN Motors, Michelin România, MOTUL, OZ Racing România, ​Sparco, ​Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Crosspoint – Investment Banking & Real Estate, Roger Utilaje, Costadoro Coffee Lab, Cromatic Studios, Turkish Airlines.

Adaugati comentariu