Smart oprește producția modelului EQ ForFour

Smart a oprit producția modelului electric cu patru portiere, EQ ForFour și l-a eliminat din listele de prețuri. Smart va lansa în curând un nou model SUV.

Smart trece la schimbarea gamei de modele, urmând ca în acest an să vedem versiunea de serie a SUV-ului anunțat de Concept #1. Până atunci, a început să elimine discret din gamă actualele modele. Modelul EQ ForFour, lansat în 2017, a fost eliminat din ofertă, producția modelului cu patru portiere fiind oprită.

Smart EQ ForFour nu se mai produce

Smart EQ ForFour a primit un facelift în 2019, dar partea tehnică a rămas neschimbată: motor electric de 82 CP și baterie de 17,6 kWh. Modelul era produs la uzina Renault Novo Mesto din Slovenia pe aceeași linie de asamblare cu Renault Twingo ZE. Dacă producția modelului EQ ForFour s-a încheiat la finalul lui 2021, modelul Twingo ZE rămâne în oferta producătorului francez pe anumite piețe europene.

Singurul model oferit acum de Smart pe piața din România este EQ ForTwo în două variante de caroserie: coupe și cabrio.

Smart va lansa spre finalul anului versiunea de serie anunțată de Concept #1, primul model gândit de la zero ca mașină electrică. Este, de asemenea, primul model lansat în colaborare cu compania chineză Geely, cei care dețin acum 50% din marca Smart. În cadrul acestui parteneria, Mercedes va continua să funizeze partea de design, în timp ce Geely va aduce partea tehnică.

Smart Concept #1

Via InsideEVs

Adaugati comentariu