Soluții locale pentru a scăpa de rable: Primăria Sfântu Gheorghe plătește 3.000 de lei celor care renunță la ele

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat alocarea a 1 milion de lei pentru răsplătirea celor care își casează rablele a scos până acum de pe străzi 114 mașini.
rabla-2 Rabla 2019

Peste 110 persoane s-au înscris în programul „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante, prin care pot obţine câte 3.000 de lei în schimbul autoturismelor mai vechi de zece ani predate la centrele de colectare şi casare.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că din bugetul local a fost alocată suma de 1 milion de lei pentru acest program, suficientă pentru plata a 333 de maşini vechi, dar, dacă vor exista mai multe solicitări din partea cetăţenilor, aceasta ar putea fi suplimentată.

„Până astăzi au venit 114 solicitări (…), ceea ce pe mine mă bucură foarte mult. Practic, programul a început pe 1 aprilie, iar până acum au fost depuse 114 solicitări. Aşa cum am promis, dacă depăşim bugetul o să mai punem fonduri, pentru că dispariţia acestor maşini din oraş, de pe domeniul public este un mare lucru”, a declarat oficialul.

În același timp, șeful poliţiei locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy Istvan, a anunțat că pe teritoriul orașului au fost identificate mai multe maşini abandonate, iar proprietarii acestora au fost somaţi să le ridice de pe domeniul public, menţionând că acest program reprezintă o oportunitate de se descotorosi de ele.

Programul „Dăm valoare rablei tale” implică acordarea sumei de 3.000 de lei proprietarilor care casează mașini cu o capacitate de 2-7 locuri, mai vechi de 10 ani.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au obţinut şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

Un detaliu important, cei care primesc suma acordată de primărie trebuie să se angajeze că în următorii trei ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de cinci ani.

Potrivit autorităţilor locale, în Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate sunt mai vechi de 10 ani.

– Crește prima de casare pentru Programul Rabla 2021
– Programul Rabla continuă și în 2021

Adaugati comentariu