Șoselele din România, monitorizate video prin sistemul e-SIGUR

Guvernul urmează să adopte în şedinţa de astăzi un proiect de lege privind eficientizarea monitorizării traficului rutier prin sistemul e-SIGUR.
Șoferii fără RCA pot fi prinși de camerele fixe folosite la rovinietă e-sigur

Prin proiectul de lege se propune instituirea Sistemului integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, denumit e-SIGUR, sistem de interes naţional, complementar sistemelor inteligente de transport.

„Acest sistem va crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulaţie pe drumurile publice sau posibila prezenţă în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Sistemul e-SIGUR are rolul de a colecta date de la centrele de monitorizare a traficului pe drumurile publice și de a alerta autoritățile în cazul în care constată încălcări ale regulilor de circulaţie precum depășirea limitei de viteză, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare a fost suspendată, etc.

Proiectul de lege reglementează și întocmirea procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor constatate cu ajutorul e-SIGUR, în format electronic, sub semnătură electronică calificată.

Adaugati comentariu