„Spirt” din lichid de parbriz, în scopul comercializării

Spirt

Spirt din lichid de parbriz, în scopul comercializării. Poliția Română a confiscat 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. 

Poliția Română a intensificat în acest sens, activitățile de prevenire, descoperire și de combatere a ilegalităților economice specifice.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Prahova, Argeș și Ilfov, în ultimele 2 zile, pe linia comercializării dezinfectanților medicali.

Spirt din lichid de parbriz, în scopul comercializării

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Te-ar putea interesa si

Planurile FCA-PSA: standardizare la maxim

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei.

Polițiștii au mai efectuat 3 percheziții, în comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

Au fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”

Astfel, au mai fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz.

Trei persoane au fost duse la sediul poliției în scopul audierilor.

Sursa

Sursa foto

Adaugati comentariu