Sport Line & Limited Edition, plus Honda Civic Type R facelift

Sport Line & Limited Edition, Honda extinde gama Civic Type R

Sport Line și Limited Edition sunt noile versiuni Honda Civic Type R pentru clienții europeni. În timp ce ambele variante sunt bazate pe modelul cu facelift Type R GT, ultima va fi oferită în doar 100 de exemplare pe Bătrânul Continent.

Constructorul japonez promite că noua serie Limited Edition va fi cea mai extremă variantă creată vreodată pentru Civic Type R. Modelul pare astfel pregătit pentru o nouă tentativă de record pe Nurburgring. Deci, să sperăm la o revanșă față de rivalul francez Renault Megane R.S. Inginerii japonezi au adăugat noi componente ultra-ușoare, au scos numeroase elemente „inutile” din interior și au modificat designul și ținuta de drum.

Sport Line & Limited Edition, Honda extinde gama Civic Type R

Honda propune noi jante forjate de la BBS de 20 inch, precum și pneuri Michelin Cup 2. Direcția și suspensia au fost și ele recalibrate pentru noua combinație de elemente. Ediția specială va fi ușor de recunoscut datorită culorii exclusive „Sunlight Yellow” și a emblemei „dark chrome” din spate.

Îmbunătățiri minore, dar de efect

La interior au fost montate scaune scoică și volan îmbrăcat în Alcantara de culoare roșie. În plus, inginerii au eliminat material fonoabsorbant, precum și sistemele de infotainment și climatizare. Astfel, Civic Type R Limited Edition este cu 47 de kg mai ușor decât versiunea GT.

Sport Line & Limited Edition, Honda extinde gama Civic Type R

Sport Line, în schimb, nu are vreo limitare cantitativă. Această versiune a fost dezvoltată pentru a mai tempera un pic stilul „extraterestru” al modelului Civic Type R. Aspectul „stealth” este întreținut de noul spoiler posterior sau jantele de 19 inch și interiorul negru. Nu au fost aduse modificări ale datelor de performanță – sunt disponibili în continuare 320 CP și 400 Nm. Astfel, sprintul 0-100 km/h rămâne la 5,7 secunde.

Civic Type R, un facelift subtil pentru 2020

Honda a anunțat, în plus, o serie de modificări ce vor fi aduse întregii game. Pracitc, Civic Type R vine cu un mini-facelift, ce include o parte frontală modificată subtil. Bara față și carcasele lămpilor de ceață au fost redesenate, iar farurile sunt de acum full-LED. Prizele de aer redesenate sunt cu 13% mai mari, iar răcirea cu până la 10 grade mai eficientă. Sistemele de amortizare și frânare au fost și ele îmbunătățite, iar Honda introduce și sistemul de înregistrare a datelor de performanță „LogR”.

Sport Line & Limited Edition, Honda extinde gama Civic Type R

La interior, Civic Type R 2020 primește noi comenzi fizice pentru sistemele de infotainment și climatizare. Compania mai oferă și un nou volan îmbrăcat în Alcantara, precum și sistemul Active Sound Control (ASC). Primele livrări vor avea loc la primăvară pentru Sport Line – prețul din Germania pornește de la 41.490 € – și de la vară pentru Limited Edition.

Adaugati comentariu