Studiu: 50% dintre șoferi conduc mai atent când au câinele în mașină

Un studiu realizat de Seat în Marea Britanie arată faptul că șoferii sunt mai atenți la volan când călătoresc cu animalul de companie.

Călătoria cu mașină alături de patruped-ul familiei are efecte benefice pentru cel de la volan, spune un studiu realizat în Marea Britanie de marca auto Seat.

Mai mult de jumătate dintre șoferii chestionați (54%) au spus că sunt mai atenți la volan atunci când în mașină se află și animalul de companie. Șoferii cu vârsta între 18 și 24 de ani sunt cei mai atenți la acest capitol, 7 din 10 declarând că atenția la volan este crescută când conduc împreună cu animalul de companie.

Prezența câinelui în mașină are efecte și asupra stării de spirit a celui de la volan. 35% dintre șoferi spun că sunt mai relaxați, mai calmi și mai bine dispuși atunci când au câinele alături în mașină.

Studiul efectuat de Seat mai arată și faptul că 20% dintre șoferi nu își asigură animalul de companie când conduc. De asemena, cei mai mulți nu cunosc regulile legate de prezența unui patruped în mașină.

În România, Codul Rutier prevede amendă pentru cei care circulă cu un animal de companie pe locul din dreapta. Patrupedul trebuie asigurat cu hamuri speciale pentru a fi protejat în caz de accident.

Noul Seat Leon are un preț de pornire de 17.000 euro

via Motor 1, Seat UK

Adaugati comentariu