Subaru Solterra este primul model electric al mărcii japoneze

Subaru Solterra

După o serie de imagini teaser, Subaru a ridicat prelata de pe primul său model complet electric: Solterra. Modelul a debutat deocamdată pe piața din Japonia.

Subaru Solterra a debutat oficial pe piața din Japonia. Noul model este primul automobil complet electric propus de marca Subaru și este rezultatul colaborării dintre Subaru și Toyota. Toyota va avea în ofertă un model identic numit bZ4X. Subaru și Toyota nu sunt la prima colaborare, modelele BRZ și GT86 fiind create în urma unui join-venture similar.

Subaru Solterra

SUV-ul Solterra – primul model electric Subaru

Noul model electric Solterra folosește platforma e-TNGA și va putea fi configurat cu tracțiune față, sau tracțiune integrală. În varianta cu un singur motor electric dispune de 204 CP, iar cea cu două motoare electrice care oferă o putere combinară de 218 CP. Pentru piața din Japonia, modelele sunt echipate cu o baterie de 71.4 kWh ce oferă versiunii cu un singur motor electric o autonomie de 530 kilometri, iar celei cu două motoare electric, 460 km.

Subaru Solterra

Ca dimensiuni exterioare, noul Subaru Solterra este similar cu actualul Forester având 4.690 mm lungime, 1.860 mm lățime și 1.650 mm înălțime. Ampatamentul este de 2.850 mm.

Debutul internațional al modelului electric Subaru va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, iar vânzările pe plan global vor debuta la jumătatea anului viitor.

Via Subaru

 

Adaugati comentariu