Succesorul lui Mercedes Citan: versiune utilitară și Mercedes Clasa T pentru persoane

Succesorul lui Mercedes Citan: versiune utilitară și Mercedes Clasa T pentru persoane

Succesorul lui Mercedes Citan va avea două versiuni: modelul utilitar pentru scopuri comerciale Mercedes Citan care va exista și în versiune electrică și versiunea de persoane Mercedes Clasa T. 

În august anul trecut divizia Mercedes-Benz Vans a anunțat oficial că va continua cooperarea cu Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi în domeniul vehiculelor comerciale mici și că va dezvolta o nouă generație a lui Mercedes Citan care va avea și versibne electrică.
Acum, Mercedes anunță că pe această platformă vor exista două vehicule: succesorul lui Citan ca versiune comercială și Mercedes T-Class ca versiune de persoane. Noul model este anunțat printr-un prim teaser.

Cel mai mic vehicul comercial din gama Mercedes vans este Citan, care în fapt este un derivat al lui Renault Kangoo. lansat în 2012, Citan a fost foarte mult criticat pentru faptul că este practic mai mult Renault decât Mercedes.
Mercedes a fost receptiv la aceste critici și comunicatul oficial precizează clar: „Dezvoltat complet de la zero, Mercedes T-Class va fi clar recunoscut încă de la prima vedere ca un membru al familiei Mercedes și va dispune de caracteristicile tipice ale mărcii. În special în ceea ce privește designul, calitatea, siguranța și conectivitatea, noul model va avea ADN-ul Mercedes.”, a declarat Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans.

Acesta a mai spus: „Vrem să oferim un vehicul atractiv și practic pentru familiile care practică activități în aer liber, iar T-Class va începlini aceste cerințe”.

Iar Gorden Wagener, designerul șef de la Mercedes a completat: „Cu noul layout al lui T-Class am obținut o combinație ideală între funcționalitate și atractivitate. Cu filozofia noastră de design Sensual Purity am creat un companion atractiv pentru familii care se va remarca prin design, proporții și calitate percepută”.

Din aceste declarații deducem că noul Mercedes Citan/Mercedes Clasa T va fi mult diferit de viitorul Kangoo și va avea linia de design Mercedes. Renault a anunțat de asemenea o generație nouă pentru Kangoo. Atât Renault cât și Mercedes vor ofri și o versiune electrică.

Din informațiile furnizate de revista germană auto motor und sport, modelul electric va avea un motor electric de 52 kW și o baterie care va conferi o autonomie WLTP de 400 km. Nu se știe însă dacă Mercedes va mai prelua motoarele diesel de la Renault de 1,5 litri cu 80, 95 și 115 CP, deoarece Mercedes a dezvoltat o versiune mai slabă a noului motor turbodiesel de 2 litri care dezvoltă 116 CP și care pe GLA a înlocuit deja 1.5 dCi de la Renault.

mercedes Clasa T

În ceea ce privește construcția caroseriei, Mercedes se mărginește să anunțe că Citan/T-Class vor avea două uși laterale culisante. Primele fotografii spion prezentate de revista Auto motor uns Sport reliefează o grilă a radiatorului cu trei lamele groase în stilul celei de la Mercedes Sprinter iar în mijloc se află sigla Mercedes. versiunea utilitară va avea în continuare două uși spate asimetrice în timp ce versiunea de persoane se pare că va avea hayon.

Noul Mercedes T-Class se va lansa în prima jumătate a lui 2022.
Cu Mercedes T-Class, Mercedes vrea să reumple golul lăsat liber de Mercedes Vaneo, care a fost un vehicul foarte practic dar prea scump. Rămâne de văzut dacă Mercedes Clasa T nu va face canibaliza intern noul Mercedes Clasa B.

Adaugati comentariu