Surpriză în Marele Circ! Chiar și ei vor avea circuit de Formula 1

Vietnam Formula 1 (5)

Formula 1 ajunge pe un teritoriu surprinzător. Vietnam va găzdui o cursă din campionatul national începând cu 2020. Etapa se va desfășura pe un circuit stradal, care va include o linie dreaptă de un kilometru și jumătate.

Prezența Vietnamului în Marele Circ a fost confirmată de FIA. Capitala Hanoi va găzui o cursă programată pentru 1 aprilie 2020. Vietnam devine astfel cel de-al patrulea stat Asiatic care va găzdui o cursă F1 după China, Japonia și Singapore. Este primul circuit nou inclus în programul competiției de când aceasta a fost preluată de Liberty Media, anul trecut.

Vietnam Formula 1 (5)Citește și:

Arhitectul german Hermann Tilke a fost cel care a desenat circuitul stradal, care va include străzi deja existente, dar și sectoare special amenajate pentru cursă. Construcția circuitului a început deja.

Circuitul care va găzdui noul Grand Prix are o lungime de 5,565 de kilometric și include o linie dreaptă de un kilometru și jumătate unde, conform estimărilor, monoposturile pot atinge o viteză de aproximativ 335 km/h.

Vietnam Formula 1 (2)

Alte zone de mare viteză și 22 de viraje fac parte din ruta pe care o vor străbate piloții la Marele Premiu al Vietnamului.

Hanoi devine astfel cel de-al patrulea circuit stradal din calendarul Formulei 1, după Monaco, Azerbaidjan și Singapore.

Adaugati comentariu