SUV-ul electric Fisker Ocean vine în Europa

Americanii de la Fisker vor să aducă noul SUV electric numit Ocean în Europa. Acesta va fi prezentat la Mobile World Congress la Barcelona în data de 28 februarie.

Fisker este marca americană deținută de Henrik Fisker, designerul danez care a lucrat și pentru BMW, Ford și Aston Martin în trecut. Henrik Fisker a mai creat o marcă auto care i-a purtat numele, cel mai celebru model fiind Fisker Karma, un sedan sportiv cu tehnologie plug-in hybrid lansat în 2008.

Fisker Ocean vine în Europa

Noua companie, Fisker Inc. a fost înființată în 2016, iar primul model dezvoltat este SUV-ul electric numit Ocean. Modelul Fisker Ocean a fost prezentat publicului american la CES în 2020. Odată cu confirmarea faptului că modelul va veni și în Europa, Fisker a mai dat câteva detalii tehnice despre modelul Ocean.

Versiunea Ocean Sport va avea o autonomie de 400 kilometri, în timp ce varianta Ocean Extreme va folosi două motoare electrice, iar autonomia va fi de 560 km.

Modelul Fisker Ocean va fi asamblat în Austria, la uzina Magna, producția urmând să înceapă în luna noiembrie a anului curent. Compania americană spune că se așteaptă la vânzări de cel puțin 60.000 de exemplare anual pe piața europeană.

Via Fisker

Adaugati comentariu