SUV-ul electric Ioniq 5 va avea 313 CP și o autonomie de 415 kilometri

Hyundai 45 EV concept (7)

Datele tehnice ale primului SUV electric dezvoltat de Hyundai sub noul brand Ioniq va avea 313 CP.

În luna august, Hyundai a anunțat că va dezvolta un sub-brand dedicat automobilelor electrice. Acesta va purta numele Ioniq, iar primul model din noua gamă va fi Ioniq 5, un SUV electric ce are la bază conceptul Hyundai 45, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2019.

Toate modelele viitoare vor folosi platforma E-GMP (electric global modular platform). Modelele Ioniq vor folosi cifre: cifre impare pentru SUV-uri și pare pentru sedan-uri.

SUV-ul Ioniq 5 va fi lansat în prima parte a anului 2021, iar datele sale tehnice au fost publicate accidental de către constructorul coreean pe un site de înregistrare a pre-comenzilor pentru noul model.

Noul model electric va avea 4.460 mm lungime, 1.890 mm lățime și o înălțime de 1.600 mm. Amptamentul modelului va fi de 3.000 mm.

Puterea motorelor electrice va fi de 313 CP, modelul urmând să aibă tracțiune integrală. Autonomia oficială declarată conform standardului WLTP este de 450 kilometri. Ioniq 5 va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.2 secunde.

Deși nu a fost confirmat oficial, se pare că bateria folosită de Ioniq 5 va avea 64 kWh și arhitectură pe 800V.

Via Electrek

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top