SUV-ul electric Skywell ET5 s-a lansat oficial pe piața românească

Așa cum am anunțat anterior, românii de la Visual Fan, compania care deține marca Allview, a preluat importul mărcii chineze Skywell și a lansat oficial SUV-ul ET5 la un preț de pornire de 49.980 euro (fără tichetul Rabla Plus, TVA inclus).

Importul mărcii se va face prin nou creata companie Visual EV, care are ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice și este deținută în proporție de 95% de către Visual Fan. Primul partener din București este Brady Trade, cunoscut pentru showroomul Skoda din zona de vest a Capitalei.

Skywell ET5 este noul model electric disponibil pe piața din România

Noua companie vizează înființarea a șase showroom-uri în principalele orașe din România și oferirea de servicii complete post vânzare. Noua companie, Visual EV, distribuie pentru început modelul SUV Skywell ET5, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP). Marca chineză a mai avut un importator în trecut, iar colegii noștrii de la automotorsisport au testat modelul electric ET5 în versiune de preserie.

Exemplarul expus la evenimentul de lansare era echipat cu port de încărcare Combo CCS pentru încărcarea bateriei de 72 kWh, modelul suportând încărcări rapide DC de maxim 75 kW. La stații lente cu curent alternativ, SUV din China se poate încărca cu maxim 11 kW.

Motorul electric folosit de Skywell ET5 are 204 CP și poate propulsa SUV-ul de la 0 la 100 km/oră în 9.6 secunde. Viteza maximă este de 150 km/oră.

Skywell ET5 este disponibil în două variante Premium și Luxury, iar clienții au la dispoziție opțiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) și a designului interior (Fusion Design – Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design – Brown Leather Seat, Brown interior). Prețul de comercializare pornește de la 39.980 euro (prețul include TVA și tichetul Rabla Plus) sau în leasing de la 499 euro/lună. În funcție de opțiunile de personalizare alese de către clienți, termenul de livrare este de minim 75 zile. Modelul poate fi rezervat pe siteul visualev.ro.

Noua companie vrea să vândă 200 de unități Skywell în anul 2022. Visual Fan a înregistrat, în primul semestru al anului 2021, o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activitățile de bază ale companiei.

Via Visual EV

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top