Suzuki eVX – concept pentru un viitor SUV electric

Suzuki eVX concept Autoexpert.ro

Prezentat în cadrul Auto Expo 2023 la Dehli, în India, conceptul Suzuki eVX anunță un viitor model de serie electric ce va ajunge pe piață în 2025.

Suzuki pregătește un viitor model SUV complet electric. Anunțat de către conceptul eVX expus la show-ul auto din India, noul model electric va debuta oficial în anul 2025. Suzuki nu are în gamă un model complet electric, concentrându-se pe oferta de modele mild și full hybrid. Alături de Toyota, oferă modelul Across plug-in hybrid (model ce împarte platforma tehnică cu SUV-ul Rav4).

Actuala gamă Suzuki pentru piața europeană include modelele Ignis și Swift cu motorizări mild-hybrid SUV-urile compacte Vitara și S-Cross (mild hybrid și strong hybrid), precum și modele Swace și Across, dezvoltate împreună cu Toyota.
Suzuki eVX concept Autoexpert.ro

Suzuki eVX – concept electric

Conceptul Suzuki eVX ne dă o idee despre cum va arăta viitorul model electric, deși nu toate elementele de design vor fi păstrate pentru versiunea de serie. Concepul anunță un crossover compact având o lungime de 4300 mm, 1800 lățime și 1600 înălțime. Suzuki anunță o baterie de 60 kWh și autonomie de 550 km (măsurată conform standardului indian MIDC). Constructorul a mai comunicat că eVX combină tradiția Suzuki de a produce automobile 4×4 cu cea mai nouă tehnologie din domeniul mașinilor electrice.

Suzuki eVX concept Autoexpert.ro

Suzuki nu a comunicat detalii tehnice despre motorizarea electrică a conceptului eVX. De asemenea, nu există imagini cu interiorul noului concept prezentat de către constructorul nipon.

Via Suzuki

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top