Suzuki Jimny cu cinci uși va fi disponibil până la finalul anului

Suzuki Jimny cu cinci uși

Suzuki va oferi modelul Jimny și în versiune cu cinci uși cu ampatament alungit. Producția lui Suzuki Jimny cu cinci uși va începe până la finalul acestui an.

După încheierea producției lui Suzuki Gipsy pe piața indiană, Maruti Suzuki vrea să construiască Jimny în India dar nu în forma în care îl cunoaștem în Europa cu trei uși.

În India Suzuki Jimny va fi produs de Maruti și  în versiune cu ampatament alungit și 5 uși, informează site-ul Autocar India.

Conform informațiilor din India, dacă criza coronavirus nu va crea probleme, Maruti-Suzuki ar trebui să înceapă producția lui Jimny cu trei uși la uzina din Hansalpur/Gujarat în iunie 2020. Toate această producție va fi destinată exportului.
De la finalul lui 2020 va fi produsă și versiunea cu cinci uși destinată atât pieței indiene cât și exportului.

Citește testul complet cu măsurători cu Suzuki Jimny

Noul Jimny a fost foarte bine primit pe piață și capacitatea uzinei din Japonia este depășită din cauza cererii mari la nivel global. În India, costurile sunt mai mici și este posibil ca mașinile destinate pieței europene să provină începând de la anul de la uzina din India.

Suzuki deține majoritatea în grupul Maruti-Suzuki, lider absolut pe piața indiană cu peste 50% din piață, înaintea lui Renault și Hyundai.

Predecesorul lui Jimny a fost Suzuki Gipsy, care era în fapt versiunea lungă a lui Samurai, produsă în India până la finalul lui 2019.

Adaugati comentariu