Szabo Csongor, victorios în Cupa Suzuki la Transilvania Rally

Szabo Csongor - Cupa Suzuki

Mai sunt de disputat două etape din sezon, iar lupta din Cupa Suzuki este mai crâncenă ca niciodată. Primii doi clasați Szabo Csongor și Radu Necula au același număr de puncte: 150.

Iar asta se întâmplă din cauza problemelor la instalația de frânare pe care le-a avut echipajul Radu Necula – Adrian Temeș , în ambele zile de competiție. Defecțiunile i-au aruncat pe locul 3 la etapă, dar i-au menținut pe prima poziție la general, alături de Szabo Csongor – Robert Maior.

“Pentru noi a fost un raliu frustrant, marcat de probleme la frâne. Pe ultimele probe în coborâre am mers pe avarii, riscurile unei ieșiri în decor fiind prea mari. Circumstanțial am obținut un loc 3 la Cupa Suzuki, dar nu este rezultatul dorit. Așteptăm cu interes acum Raliul Iașului, o etapă care se desfășoară pe macadam”, a spus pilotul Bella Casa.

Radu Necula - Cupa Suzuki

 

Lupta la vârful clasamentului etapei a fost extrem de strânsă, după 9 probe speciale din Transilvania Rally, diferența dintre Szabo Csongor și locul 2, Peter Kelemen, fiind de numai 4,4 secunde! Mai mult, după a 8-a specială, diferența era de doar 1,8 secunde, însă, în final, Csongor s-a depărtat, câștigând etapa de la Cluj.

“A fost un weekend greu, aşa cum ne aşteptam înainte de start, cu o luptă de zile mari, frumoasă, cu timpi foarte apropiaţi de adversarii noştri. Am făcut câteva greşeli minore care ne-au costat timp, dar suntem foarte mulţumiţi de rezultat! După etapa de la Cluj, ne-am recăpătat încrederea şi plecăm spre următorul raliu, cel de la Iaşi, la fel de optimişti şi hotărâţi să avem un ritm bun şi să ne menţinem în fruntea Cupei Suzuki”, a spus Szabo Csongor.

Peter Kelemen - Cupa Suzuki

 

Nici Peter Kelemen n-are motive mari de nemulțumire, clasarea pe locul secund urcându-l pe locul 3 la general și menținându-l cu șanse reale la câștigarea competiției. El se află la numai 9 puncte în spatele celor doi lideri.

“Având în vedere condițiile în care am reușit să luăm startul la această etapă, rezultatul este unul bun. Ne pare rău însă de greșeala făcută pe super speciala din oraș unde am lovit bordura și am făcut pană, ceea ce ne-a costat timp prețios”, a spus Peter Kelemen.

Cupa Suzuki vă așteaptă la Raliul Iașiului, în perioada 9-10 septembrie 2016, unde se va desfășura următoarea etapă.

 

Adaugati comentariu