Tarifele de referință RCA au crescut cu până la 41%

parcare pe trotuar

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurarea RCA. Prețurile sunt mai mari pentru toate categoriile de șoferi, creșterile ajungând până la 41%.

ASF publica o dată la șase luni o listă cu tarifele de referință pentru asigurarea RCA. Acestea au rol de indicatori pentru asiguratori și asigurați. Iar cel mai recent raport publicat de ASF indică creșteri importante la tariful asigurării RCA pentru toate categoriile de șoferi.

Tarife RCA în creștere

Cele mai mari tarife se înregistrează pentru șoferii cu vârsta mai mică sau egală cu 30 de ani care dețin automobile cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.5 litri. Pentru această categorie de șoferi, ASF anunță un tarif de referință de 4709 lei. Tariful este cu 14% mai mare față de luna august 2022 și cu 28% mai mare față de luna februarie a anului trecut.

ASF tarife referinta RCA februarie 2022

Pentru aceeași categorie de vârstă, șoferii care dețin automobile cu cilindree mai mică sau egală cu 1.2 litri, tariful RCA este de 1822 lei, în creștere cu 19% față de august 2022 și cu 41,7% față de februarie 2022.

Cele mai mici prețuri pentru RCA le plătesc în continuare șoferii cu vârste între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motorizări de 1.2 litri sau mai mici. Tariful de referință este de 1006 lei, în creștere cu 17% față de august 2022 și 32% față de februarie 2022.

ASF tarife referinta RCA februarie 2022

Cresc și tarifele RCA pentru persoanele juridice, dar și cele pentru automobile electrice. Mai multe detalii pe FloteAuto.ro.

Via ASF

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Cupra SUV 2024 autoexpert.ro

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de asta, discuțiile

Scroll to Top