Taxa auto 2017, regândită

oxigen

Știam deja subiectul, dar avea mai degrabă caracter de zvon. Acum, agenția națională de presă Agerpres îl confirmă: Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu, au desemnat un grup de specialiști care vor lucra pe brânci la modificarea timbrului de mediu.

După ce o altă echipă de ”specialiști” a nenorocit piața auto din România, introducând o taxă de mediu absurdă, pe care însuși ministrul Rovana Plumb a fentat-o, înmatriculându-și SUV-ul Audi Q7 în Bulgaria, acum asistăm la un nou brainstorming pentru a zămisli varianta ideală a birului.

Noul grup de lucru are, în sfârșit, șansa să șteargă măgăria de a aplica un impozit retroactiv și prohibitiv mașinilor mai vechi de 2007, care a dus la blocarea aproape completă a vânzărilor legale ale acestora. Firește, nimic bun n-a rezultat de pe urma acestei taxe: au apărut procurele notariale și firmele care intermediau înmatriculările în Ruse. S-a ajuns astfel ca mașinile vechi să polueze aerul românesc și să contribuie la bugetul bulgăresc. Halal afacere!

poluarea - autoexpert.ro

Cum va arăta timbrul de mediu în viitor? Există câteva variante puse la punct, care vor fi înaintate Parlamentului în viitorul apropiat:

” Cum spuneam, există un grup de lucru la noi, la minister, și luăm în considerare toate propunerile care apar la Parlament, dar încercăm să venim cu varianta noastră. Din punctul meu de vedere, timbrul de mediu așa cum este la ora actuală este în regulă. Nu a fost declarat neconform cu legislația Uniunii Europene, dar va trebui să regândim în perspectiva aceluiași principiu „Poluatorul plătește”. În Parlament există mai multe variante: să se tranforme în rovinietă sau să fie un fel de impozit anual, sau o altă variantă în care o taxă de poluare să fie inclusă în prețul carburantului și până la desființarea completă a timbrului de mediu. Sper ca, în perioada următoare, ministerul să vină cu o propunere pe care să o prezentam în Parlament, dar momentan, rămânem cu actualul timbru de mediu.”, a declarat Istvan Jakab agenției Agerpres.

Acum, noi ce să ne dorim? Desființarea completă? Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Haideți mai bine să le dorim specialiștilor fir întins, cale bătută, noroc bun și minte limpede și să sperăm că, la fel ca-n poveștile lui Creangă, a șaptea oară o să fie cu noroc!

 

3 thoughts on “Taxa auto 2017, regândită

 1. in 2014 am platit aprox 1300€ taxa pentru un Volvo V50, 2.0 diesel, 2010, euro 4 cu DPF. Atunci, in 2014, m-am uitat cat ar fi aceeasi masina, acelasi motor, insa 2008 si Euro 3. Surpriza, 700-800€. Deci cum protejeaza taxa actuala ursii panda? Ca nu inteleg….La momentul respectiv, Euro 4 era cel mai cumparat de romani. Nu prea scump dar nici prea vechi. Asta e si logica legii, sa taxam ce se cumpara mai mult. N-are nici-o legatura cu mediul. Si noua taxa nu va rezolva problema masiniilor inscrise in Bulgaria, care poluaza la noi, sunt implicate in infractiuni si nu aduc mare lucru Romaniei. Dar cum bine spui, poate a 7-a oara e cu noroc.

 2. Eu cred ca e bine sa inmatriculam masinile pe Bulgaria … Asa ajutam bugetul unei tarii mici mult sub noi sa creasca . Detin un mercedes CLK 2007 si inmatricularea ma costa 1000 Euro . Imi permit sa o inmatriculez pe Romania dar nu am sa o fac pentru ca sistemul este prost gandit ….

 3. Am inmatriculat recent un bmw 730 d
  in bulgaria pt 550 d euro , initial am incercat sa o inmatriculez in romania am cerut un rand d jumere rosii mi l.a dat ( zic sa prelungesc pana totusi se elimina taxa auto ) cand sa cer al 2 lea rand d numere merg la ghiseu ma pune sa preg un dosar printre care si inregistrare fiscala ma duc fug la primarie la trezorerie termin dosarul ma duc fuga la ghiseu si hop :: ce credeti ;: nu avem cum sa va dam al 2 lea rand ca masina nu e radiata
  sa zicem ca eu am fost idiot n.am radiat masina , dar cum ***** ma-tii imi dai un rand d numere rosii ma pui sa o inreg la anaf si apoi imi zici ca nu se poate ??? ???
  Dupa toata faza merg la primarie sa scot masina de la fisc ca urmarea faptului ca nu mi-a fost dusa la capat a 2 a inmatriculare provizorie si me spun urmatoarele (totul s.a intamplat intr.o luna)
  am de plata 3000 ron
  Explicatia ?
  Mi se spune ca eu am cumparat masina in 2015 conform contractului de vanzare cump si ca trebuie sa achit impozitul corespunzator
  Pai eu pe contractul de vanzare de cumparare am o adreesa de anglia la care sunt rezident si unde am platit impoZit pana am venit la tn sa cer al 2 lea rand de numere rosii
  dupa un mic scandal imi spune sa aduc dovada ca platesc impozit in bulgaria alta cheltuiala tradus apostile si pentru ce ???

  Bineinteles astept sa mi vina scrisoarea de plata impoZit si merg in instanta.

  Concluzia : cum sa nu inmatriculez masina in bulgaria ??

  pret inmtriculare ro
  bmw 730D 2008 diesel Euro4 3780 euro
  pret inmatriculare bulgaria
  bmw 730D 2008diesel euro 4
  550euro + asigurare si itp pentru 1 an inclus in pret
  omu’ mi a ridicat masina din fata blocului
  mi-a adus.o in fata blocului

Adaugati comentariu